Nog meer bomen in Hof van Twente

37

Aftrap oogstseizoen door MeerBomenNu op 3 en 4 november
Het oogstseizoen voor jonge boompjes (zaailingen) is weer begonnen. Op 3 november 2022 start de actie Meerbomen.nu in Hof van Twente. Er worden zaailingen geoogst bij Twickel in Delden. Mensen die willen meehelpen met de oogst kunnen zich aanmelden op de website van MeerBomenNu:
MeerBomenNu | Evenement. Op 4 november gaan de wethouders van gemeente Hof van Twente samen met leerlingen van groep 6 en 7 van IKC Erve Hooyerink uit Delden zaailingen oogsten en planten. De jonge boompjes straat in Ambt Delden.

Voor elke inwoner een boom
Gemeente Hof van Twente wil voor elke inwoner een boom in de Hof. Dat betekent dat er zo’n 35.000 bomen bij komen. Vorig jaar is MeerBomenNu daar al mee begonnen.
Vrijwilligers oogstten jonge boompjes om ze op andere locaties opnieuw te planten. In totaal zijn er al zo’n 12.000 bomen geplant. De Groene Loper Hof van Twente begeleidt de
vrijwilligers. Alexandra Tempelman, Mignon Sanchez en Ina van de Riet organiseren de
oogstdagen en activiteiten.

Bomen op een nieuwe plek

De jonge zaailingen van bomen groeien vaak dicht op elkaar in een bos. Zo dicht dat ze geen licht en ruimte genoeg hebben om allemaal op te groeien tot volwassen bomen. Door de zaailingen voorzichtig uit de grond te halen en ze opnieuw te planten op een ruimere plek krijgen ze wel een kans.

Samen oogsten
Samen met andere vrijwilligers zaailingen oogsten is een mooie manier om buiten in de natuur bezig te zijn. Bovendien wordt op deze manier gewerkt aan het tegengaan van klimaatverandering. Kijk voor meer informatie op de website
Over de actie MeerBomenNu.

Heeft u ruimte voor bomen, meld u aan als plantlocatie
Heeft u een stuk grond of grote tuin waar u bomen wilt planten dan kunt u zich op de website aanmelden als plantlocatie
Ik doe mee MeerBomenNu.

Voorschot op Boomfeestdag
Elk jaar worden door kinderen van de basisscholen bomen geplant op de Boomfeestdag. De Boomfeestdag valt dit jaar op 16 november maar Meerbomen.nu neemt op vrijdag 4 november alvast een voorschot. Het thema van de landelijke Boomfeestdag is (met) Bomen Werken! Voor kinderen is het een leuke activiteit in de buitenlucht waarbij ze leren hoe belangrijk bomen voor ons zijn. Bomen gaan klimaatverandering tegen, ze houden water vast, brengen verkoeling en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Ook leveren bomen voedsel en leven er allerlei vogels en insecten in. Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat. Wilt u de kinderen helpen met het uitsteken van de zaailingen meld u dan aan op:
MeerBomenNu | Evenement

Op de Nationale Boomfeestdag op 16 november planten de kinderen van IKC Erve Hooyerink bomen langs de Van Heeckerenweg in Delden.