Nieuwsbrief “Ons buitengebied”

66

Gemeente Hof van Twente heeft een nieuwe editie van de nieuwsbrief ‘Ons buitengebied’ per mail verstuurd. In deze nieuwsbrief is onder andere aandacht voor de Bijeenkomst Landbouw van 6 oktober, drie inloopmiddagen voor boeren, de akkerrandenregeling en de nieuwe mini-documentaire ‘Goed Boeren over Melkgeitenbedrijf Veelers’. De nieuwsbrief is te lezen via www.hofvantwente.nl/buitengebied.

6 oktober: Bijeenkomst Landbouw in Zuid-Oost Twente
Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, ontvangen alle boeren in Hof van Twente een uitnodiging voor de Bijeenkomst Landbouw van 6 oktober. Hof van Twente werkt op dit gebied veel samen met vier andere gemeentes (Haaksbergen, Borne, Hengelo en Enschede) in Zuid-Oost Twente en daarom worden de boeren uit deze gemeentes ook uitgenodigd. Er zijn diverse kennissessies en een panelgesprek met onder andere Maurits von Martel (nieuwe gedeputeerde Provincie Overijssel) en Alex Datema (melkveehouder en Directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank). Meer informatie over deze bijeenkomst en aanmelding is te vinden via www.hofvantwente.nl/6oktober.

Inloopmiddagen voor boeren in Hof van Twente op 18 en 25 augustus en 1 september
Voor boeren die vragen hebben over: bedrijfsontwikkeling, vergunningen, stikstof, de landelijke opkoopregeling of het programma Landelijk gebied, worden er komende maand verschillende inloopmiddagen georganiseerd. Wilco Pasman denkt graag mee over mogelijkheden en oplossingen.

De inloopmiddagen zijn op:
Vrijdag 18 augustus 2023, 13.00 – 14.30 uur vrije inloop, 14.30- 16.00 uur op afspraak
Vrijdag 25 augustus 2023, 13.00 – 14.30 uur vrije inloop,
14.30- 16.00 uur op afspraak
Vrijdag 1 september 2023, 13.00 – 14.30 uur vrije inloop, 14.30- 16.00 uur op afspraak.
Meer informatie bij w.pasman@hofvantwente.nl

Mini-documentaire Goed Boeren in Hof van Twente: Melkgeitenbedrijf Veelers
Clint en zijn ouders Gerrit-Jan en José Veelers vertellen in deze vierde aflevering onder andere over de passie voor hun bedrijf, de dagelijkse praktijk, geschiedenis en toekomst van het erf. In de serie mini-docu’s vertellen boeren zelf wat hun visie op de toekomst is en wat hen motiveert in hun werk. Die verhalen over hoe mensen met liefde voor hun bedrijf vooruitkijken en in ontwikkeling blijven, worden gedeeld in de mini-documentaires onder de noemer: Goed Boeren in Hof van Twente.