Nieuws van EHBO Markelo – Diepenheim

39

Op maandagavond 20 mei 2019 hebben 7 Markelose kandidaten van de Eerste Hulp opleiding examen gedaan en hun diploma behaald.

Aanleiding voor het Bestuur om weer aandacht te vragen voor het werk van de EHBO, afdeling Markelo – Diepenheim. Onmisbaar bij talloze activiteiten, welke worden georganiseerd.

De E.H.B.O. vereniging heeft als doel de kennis van het verlenen van eerste hulp bij ongelukken te vergroten.
Zij proberen dit doel te bereiken door:
-Het geven van nieuwe cursussen, zoals de Eerste Hulp opleiding, Reanimatie en AED

– Eerste Hulp aan Kinderen en de module Alcohol en drugs

– Het geven van herhalingslessen, zowel theoretisch als praktisch

– Het aanschaffen en uitreiken van materiaal ten behoeve van de dienstverlening

Dit alles wordt nog steeds gerealiseerd door allemaal vrijwilligers die vele uren per jaar hun handen uit de mouwen steken. De vrijwilligers zijn allemaal in het bezit van een landelijk erkend Oranje Kruis EHBO diploma. Dit diploma is twee jaar geldig. Om de geldigheid van het diploma in stand te houden, wordt van de vrijwilligers verwacht dat zij herhalingslessen volgen. Kennis van eerste hulp is van groot belang om te weten hoe je kunt reageren tijdens een noodsituatie.
Tijdens deze EHBO cursus leer je op een praktische manier de basis eerste hulp technieken toe te passen en komen onder andere de belangrijkste eerste hulp technieken en het adequaat optreden tijdens een reanimatie aan bod.
Onderwerpen welke worden behandeld zijn: Kinder EHBO, Reanimatie, AED, bloedingen, hoofdletsel, snijwonden, brandwonden, verslikken en verstikken, beroerte, vergiftiging, kneuzingen, botbreuken, verstuikingen, ontwrichtingen en verband- en hulpmiddelen.
Deze EHBO cursus is vooral bedoeld om het praktisch handelen tijdens ongevallen onder de knie te krijgen en voorziet in de belangrijkste basiskennis van eerste hulp.

Heeft u ook zin om na de vakantie te starten met een Eerste Hulp opleiding meld u aan via email: ehbo.markelo.diepenheim@gmail.com of via telefoonnummer 0547 – 362351.
Tevens verzorgen wij de opleidingen Eerste Hulp Aan Kinderen, wandelletsel, Reanimatie en AED en Alcohol en drugs.