Nieuwe uniformen presentatie Harmonie

101

Op 17 december was de officiële presentatie van de nieuwe uniformen van de Harmonie Diepenheim. Na een introductie met muzikale ondersteuning van o.a. Riko Groot Hulze was er een spectaculaire licht- en geluidsintroductie waarna de leden met een mars opkwamen in het nieuwe pak. Burgemeester Ellen Nauta en het comité van aanbeveling waren ook aanwezig en spraken de Harmonie toe. Daarnaast werd een nieuw vaandel gepresenteerd. Deze is aangeschaft met behulp van een gift van wijlen Alie Boswinkel (jarenlang actief lid van de Harmonie) en de damessupportersclub. De kleinkinderen van Alie, Isabel en Jochem, hebben het vaandel overgedragen. In de pauze kon iedereen even van dichtbij de pakken bewonderen en voelen.

Na de pauze speelden Madee en Kjeld van de slagwerkgroep een letterlijk spetterend nummer met effecten van water en licht. Daarna speelde het orkest een aantal nummers waarvan ook nog 1 in samenwerking met de leerlingen die nog niet in het orkest spelen. Er werd afgesloten met een finale met kerstmuziek waarbij iedereen weer op kwam. Het nieuwe pak is gemaakt van een moderne jeansblauwe stof met gouden accenten en bestaat uit een broek, een jasje, een vestje en een hoedje of pet. De dames mochten daarin zelf kiezen. Het wapen van Diepenheim komt zowel op de mouw als op het hoedje/de pet terug.

De Harmonie bedankt iedereen die hen heeft ondersteund met alle acties, hulp bij het ophalen van de donaties, en alle bijdragen in welke vorm dan ook. Ze kunnen weer mooi, modern en netjes voor de dag komen bij alle optredens. Het eerste optreden in het nieuwe pak heeft al plaats gevonden op 7 januari bij de serenade van de 100-jarige Mientje Dekker.