Nieuwe ontwikkelingen bij Drawing Centre Diepenheim

66

Sinds oktober jl. presenteert Drawing Centre Diepenheim zich met een nieuwe focus en een nieuwe visuele identiteit: als (inter)nationaal kunstpodium gericht op het hedendaagse tekenen in een breed perspectief.

Vanaf december 2021 verandert ook de organisatiestructuur. Drawing Centre Diepenheim gaat werken met een wisselend team van curatoren. Samen met hen en (internationale) kunstenaars, makers, denkers, instellingen en pubiek onderzoekt Drawing Centre Diepenheim de rol en betekenis van het tekenen in onze steeds veranderende maatschappij. Met als focus ‘experiment en onderzoek’ realiseert Drawing Centre Diepenheim jaarlijks meerdere tentoonstellingen, artist-in-residencies, masterclasses en publieks- en educatieprogramma’s.

Met deze organisatieverandering bouwt Drawing Centre Diepenheim voort op de visie die Nanette Kraaikamp als artistiek leider het afgelopen jaar voor het Drawing Centre ontwikkelde.

Nanette Kraaikamp neemt per 1 december 2021 afscheid van Drawing Centre Diepenheim. Onder haar artistieke leiding is het Drawing Centre in de afgelopen zes jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde plek voor vernieuwing, onderzoek en experiment binnen het hedendaagse tekenen. Ze maakte voor het Drawing Centre vijftien spraakmakende tentoonstellingen. De tentoonstelling Becoming Numerous van Asbjørn Skou is nog te zien tot en met dit weekend. De tentoonstelling What are you Looking at? van Susanna Inglada is nog te zien tot en met 27 februari 2022.

Wij danken Nanette voor haar jarenlange toegewijde inzet en de expertise waarmee zij het in 2008 door Arno Kramer opgerichte Drawing Centre Diepenheim verder heeft uitgebouwd tot een (inter)nationaal kunstpodium gericht op het hedendaagse tekenen binnen de kunsten.