Nieuwe fietsroute in de Hof: molenfietsroute.nl

91

De molens in de Hof van Twente hebben zich verenigd in molenfietsroute.nl om hun molens te laten zien, het toerisme te versterken en hun cultureel erfgoed molens en de daarbij behorende ambachten uit te dragen.

De Hof van Twente herbergt de volgende molens.  De Braakmolen in Goor, Watermolen Den Haller in Diepenheim, de Molen van Buursink in Markelo, Noordmolen Twickel in Ambt Delden, De Twickeler Houtzaagmolen in Delden, de Oelermolen in Oele en de Eschmolen Delden in Delden. Kijk in het menu bij “Onze watermolens” en onze “Onze windmolens” voor alle informatie over onze molens.

Elke molen heeft zijn eigen stijl en cultuur zoals dat eeuwenlang al zo is. Het zijn parels op een eiland, die met behoud van hun eigen identiteit de handen ineen slaan. Bij alle molens krijg je uitleg en demonstraties van de vrijwillige molenaars over alles wat de molen betreft, de historie en de omgeving.

Wist je dat het ambacht molenaar sinds 2017 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen? Kies één van onze prachtige fietsroutes op deze pagina’s en spring op je fiets. Neem je kinderen vooral mee op dit avontuur, want kinderen zijn meestal verbaasd over wat ze zien en horen en hebben de dag van hun leven.
Daarmee draag je hiermee het cultureel erfgoed uit aan de volgende generaties, want het heet niet voor niets erfgoed.