Nieuw

56

Dat is dit jaar allang niet meer. Ik zeg allang, want nieuwe ontwikkelingen volgen zich razendsnel op. Voor je het weet is het alweer tijd voor de oudejaarsconference. Net bekomen van de vorige, dienen nieuwe onderwerpen zich weer aan. Wat brengt het ons dit jaar?

Een jaar van vooruitgang in de technische wereld, verbetering in de koopkracht, of achteruitgang van de veiligheid? Het kan allemaal. Een ding staat wel vast, het leven wordt steeds complexer. En door alle hectiek vergeten we dan wat er echt belangrijk is. Daar kunnen of nemen we geen tijd meer voor. Omdat deze er gewoonweg niet is.

In een wereld waarin we onze normen en waarden niet bewaken, waar we geen oog hebben voor elkaar en wat voor een ander doen, is het ook niet vreemd dat het gevoel van een veilige omgeving drastisch minder wordt.

De mediaberichten over oorlog en geweld doen daar geen goed aan. Het kleurt ons beeld. Een beeld wat desalniettemin daadwerkelijk bestaat.

Ik hoop dan ook aan het eind van dit jaar jou te kunnen schrijven dat we samen ons cirkeltje waarin we leven, goed hebben weten af te sluiten. Dat ook dit jaar er mocht zijn.

Goed goan!

uw wijkagent Jordy Scheggetman