Nieuw Vrijwilligersplatform in de Hof

31

Nieuw Vrijwilligersplatform “Vrijwilliger in de Hof” gelanceerd tijdens Vrijwilligersmarkt Hof van Twente

Op de drukbezochte vrijwilligersmarkt afgelopen vrijdag is het nieuwe vrijwilligersplatform “Vrijwilliger in de Hof” gelanceerd. Dit innovatieve platform brengt alle aspecten van vrijwilligerswerk in Hof van Twente samen, waardoor zowel vrijwilligers als organisaties elkaar gemakkelijker kunnen vinden en verbinden.

Vrijwilliger in de Hof is ontwikkeld met het oog op het samenbrengen van vraag en aanbod binnen de gemeente Hof van Twente. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden, hun interesses kenbaar maken, zoeken naar vrijwilligerswerk dat bij hen past en informatie vinden over onderwerpen die daarmee te maken hebben. Organisaties kunnen vacatures plaatsen, vrijwilligers werven en nuttige informatie vinden over het werken met vrijwilligers.

Het platform biedt verschillende functies, waaronder een overzicht van vacatures, de mogelijkheid voor organisaties om zich te presenteren en een academie waar e-learnings en trainingen te vinden zijn. “Het is een overzichtelijke plek voor alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft in onze gemeente,” aldus Mayke Zwierink, adviseur vrijwilligerszaken.

Met de lancering van Vrijwilliger in de Hof komt er meer structuur in het vrijwilligerslandschap in Hof van Twente. Het platform speelt in op de behoefte aan een gecentraliseerde plek waar alle informatie over vrijwilligerswerk beschikbaar is. Dit is niet alleen handig voor de huidige vrijwilligers en organisaties, maar stimuleert ook nieuwe inwoners en geïnteresseerden om zich actief in te zetten.

Het platform is nu online en toegankelijk voor alle inwoners van Hof van Twente (en daarbuiten!). Voor meer informatie, bezoek www.vrijwilligerindehof.nl.