Nieuw seizoen Special TV bij RTV Oost

30

Special Friends Sportdag en Special Olympics World Games in Berlijn

De makers van Special TV zijn terug! Vanaf zaterdag 17 juni maken ze drie weken lang weer een spetterende talkshow voor RTV Oost. Het programma wordt volledig gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Dit keer volgen de makers sporters in aanloop naar de Special Olympics World Games in Berlijn.

In het tweede seizoen van de talkshow ontvangen de talkshow-hosts Keizer en Van den Brink wekelijks topgasten in de studio, zoals Bouke, Jan Keizer en Marco Schuitmaker. De Special TV-verslaggevers gaan weer op pad voor ontwapende reportages. Dit seizoen doen ze verslag van de Special Friends Sportdag en de Special Olympics World Games. De muzikale ondersteuning komt weer van huisband The Flying Birds.

Special Friends Sportdag
Op de Special Friends Sportdag in Hengelo kunnen mensen met een verstandelijke beperking hun vrienden en familie uitnodigen om samen te sporten. Special TV doetuitgebreid verslag van deze dag, waarbij de inspirerende verhalen en prestaties van de deelnemers centraal zullen staan.

Special Olympics World Games
Daarnaast richt Special TV haar schijnwerpers op de Special Olympics World Games in Berlijn: een internationaal evenement dat atleten met een verstandelijke beperking van over de hele wereld samenbrengt. Deze Spelen vinden plaats van 17 t/m 25 juni en zijn een voorbeeld van sportiviteit, doorzettingsvermogen en inclusie.

Special TV is in het afgelopen jaar beloond met twee nominaties voor een tv-prijs. Het programma laat zien wat er mogelijk is wanneer mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen om hun talenten te tonen. ‘Special TV is unieke top-tv, omdat het programma werkelijk gemaakt wordt door het Special TV-team. Wij proberen door hun ogen mee te kijken, hun gedachten te begrijpen en hun keuzes te volgen.’ aldus programmamaker Willie Oosterhuis. Special TV is gewoon top-tv.’, aldus Sanne Droste. Zij is productieleidster en heeft het Syndroom van Down.

Special TV is een samenwerking tussen Zorginstelling Aveleijn, tv-producent Patchanka Producties, de regionale omroep van Overijssel RTV Oost en de stichting, die het gedachtengoed van de Special Olympics Twente zal voortzetten, Special Sport Events Twente. Het programma-idee is ontwikkeld door Willie Oosterhuis en het programma wordt gemaakt door mensen met een beperking. Professionele en persoonlijke begeleiding vanuit deze partners is gegarandeerd, zodat het programma in een voor het Special TV-team veilige omgeving gemaakt kan worden.