Nieuw RTV Oost programma De Wijkpatrouille

93

Nieuw RTV Oost-programma De Wijkpatrouille geeft inkijkje in werkzaamheden wijkagenten

In het nieuwe RTV Oost-programma De Wijkpatrouille kijk je mee bij de dagelijkse werkzaamheden van vijf Twentse wijkagenten. De Wijkpatrouille zie je vanaf donderdag 7 september wekelijks om 17.05 uur op TV Oost, YouTube en rtvoost.nl/dewijkpatrouille.

Geen werkgebied is gelijk en daarmee zijn de uitdagingen voor elke wijkagent ook anders. Variërend van een aanhouding van een inbreker tot gesprekken met buurtbewoners die in De Wijkpatrouille bij de agenten in de auto stappen om een ronde door hun wijk te maken. Wat speelt er en waarom is hun wijk zo’n fijne plek om te wonen?

Districtchef Roeland Groen: “Dit programma geeft een bijzonder inkijkje in een belangrijk deel van ons politiewerk. Vaak zie je op televisie hoe de politie van spoedgeval naar spoedgeval rijdt, maar het werk van de wijkagent gaat veel verder. De wijkagent weet wat er speelt in een buurt of dorp. Hij of zij helpt bij het oplossen van burenruzies, kent de notoire veroorzakers van overlast en weet welke plekken extra aandacht nodig hebben. De wijkagent herkent vaak ook als er iets niet in haak is, of hoort van buurtbewoners dat er iets niet klopt. De wijkagenten in deze nieuwe serie hebben verschillende uitdagingen binnen hun werkgebied en daarbij ook hun eigen aanpak.”

In De Wijkpatrouille worden vijf Twentse wijkagenten gevolgd tijdens hun werkzaamheden:   Bas ten Berge (Vroomshoop e.o.), Milou Blikmans (Oldenzaal-Centrum), Arjan Prins &Nick Jansen (Hengelo) en Gerrit-Jan Brinkman (Albergen e.o.).

RTV Oost-hoofdredacteur Henk Jan Karsten: “RTV Oost heeft voor deze serie zonder beperkingen mogen meekijken met het werk van deze wijkagenten. De kijker krijgt inzicht in wat vaak achter voordeuren verscholen blijft, tenzij een incident in de publiciteit komt. Denk aan problemen in de relatiesfeer, drugsgebruik of sociale problemen. De Wijkpatrouille laat zien hoe inwoners samen hun buurt maken. Met alle vrolijke momenten, maar ook met de spanningen die daar nu eenmaal bij horen.”

De Wijkpatrouille zie je vanaf donderdag 7 september elke week om 17.05 uur op TV Oost. Het programma wordt dezelfde dag en op zondag meerdere keren herhaald. Online terugkijken kan op rtvoost.nl/dewijkpatrouille. De Wijkpatrouille is een programma van Teun van der Velden en Coen Krukkert.