Nieuw radioprogramma ‘Hoffelijk tuinplezier’ bij Hofstreek Omroep

191

Op vrijdag 6 mei start om 13.00 uur de eerste uitzending van het nieuwe tuinprogramma ‘Hoffelijk tuinplezier’. Het programma wordt gepresenteerd door de Diepenheimse Henny Tellmann en ‘Hoftuinman’ Gerrit Wentink van Hoveniersbedrijf Wentink in Markelo.

Het programma is bedoeld voor de doe-het-zelver. Henny en Gerrit bespreken actuele zaken die in de tuin op dat moment gaande zijn. Gerrit helpt de luisteraars op weg met werkzaamheden in de tuin en geeft tips waarbij hij het onderhoud van de tuin in het seizoen volgt. Gerrit: “Ik wil ook het actuele tuinwerk hooghouden, er is zoveel te beleven in een tuin. Daarnaast is er in het programma ook aandacht voor het ontwerp, dat is beeldbepalend. Een tuin is belangrijk voor mensen en er is altijd iets moois te doen in de tuin.”

Henny en Gerrit zijn beide gepassioneerd over tuinieren. Gerrit was van beroep hovenier, gaf les en lezingen over tuinieren. Ook hebben ze samen vroeger bij Hofstreek Omroep (en de voorlopers ervan) een maandelijks tuinprogramma verzorgd.

Het programma Hoffelijk tuinplezier is één keer per twee weken op vrijdag om 13.00 uur live te beluisteren. De herhaling volgt op zaterdag om 14.00 uur en de week daarop zijn er weer herhalingen. De techniek is in handen van Geert Wolff. Hofstreek FM is te ontvangen op 107.6 Mhz & 107.0 Mhz (Markeo) en op de kabel. Het programma is ook te beluisteren op internet via www.hofstreek.nl