Nieuw onderkomen Autobedrijf Vos

168

Op het Goorse industrieterrein de Spechthorst, aan het eind van de Wheedwarsweg, heeft Vos Autotechniek haar nieuwe onderkomen gevonden. Vanaf de Spechthorstdwarsweg verhuisde het autobedrijf van Matthijs Vos vorige maand naar de nieuwe locatie met een omvang van maar liefst 6.000 vierkante meter. Matthijs licht toe: “We waren daar echt uit ons jasje gegroeid, de ruimte hier geeft ons weer lucht en biedt de mogelijkheid om het werk verder uit te breiden en te specialiseren.”

Het veelzijdige autobedrijf is nu zowel via de Wheedwarsweg als via de Holtdijk bereikbaar, wat de locatie aantrekkelijk maakt voor (nieuwe) klanten vanuit Goor, maar ook uit de regio Markelo en Enter. “Waar we voorheen aan een doodlopende weg zaten, hebben we hier meerdere uitvalswegen en is het een mooie zichtlocatie”, geeft de eigenaar tevreden aan. Hij keek al enige tijd uit naar een nieuw bedrijfspand, het liefst met een woning ernaast. Op de rand van het industrieterrein heeft hij nu de ideale combinatie gevonden. Het vorige pand gebruikt hij enkel nog voor de bandenopslag. Aan de Wheedwarsweg presenteert hij het volledige aanbod, bestaande uit Vos Autotechniek, Vos Autotrading, 9-persoons-bus-huren.nl en Vos Autocare.

foto: Marloes Hemmelder

Volgens een strakke planning startte Vos de eerste week van oktober met de verhuizing. Allereerst werden de benodigdheden voor de garage geïnstalleerd, zodat de monteurs direct weer aan de slag konden. Het pand waar Vos zich nu in vestigt, deed voorheen dienst als garage van de bussen van een transsportbedrijf. “Vandaar de oppervlakte en de hoogte”, legt Matthijs uit, terwijl hij de werkplaats laat zien, “dit is voor ons echt geweldig, alle struikelblokken van voorheen zijn hier opgelost.” Met de ruimere werkplaats, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden, en de toevoeging van een nieuwe monteur, garandeert Vos een nog snellere service voor de klant.

Een van de toevoegingen binnen de garage is de vijfde brug, dankzij deze brug kunnen de monteurs ook grotere bedrijfsbussen repareren. “Dat paste in de vorige garage gewoonweg niet”, geeft Matthijs aan en somt de andere toevoegingen op: “daarnaast hebben we nu bijvoorbeeld een aparte ingang voor het laden en lossen. Het gebeurt niet meer dat de leveranciers de deur voor de monteurs blokkeren, dus kunnen we constant doorwerken. We hebben een ‘APK-straat’ met meer ruimte om de APK uit te voeren. En verder hebben we een nieuw kantoor, nieuwe kantine, nieuwe receptie en noem maar op, het is gewoon veel prettiger werken zo en dat zal de klant ook merken.”

foto: Marloes Hemmelder

De nieuwe receptie en wachtruimte van Vos is gepositioneerd in een unit die bij de garage is aangebouwd. “We ontvingen de klanten eerder in de kantine, maar dat was niet ideaal”, geeft Matthijs toe. “Aan de koffietafel kunnen de mensen nu rustig even wachten en natuurlijk genieten van het mooie uitzicht.” Op het grasveld naast de receptie staan al diverse occasions, maar de bedoeling is om daar komend voorjaar een volwaardig occasionplein te realiseren. Verder staan op het buitenterrein de auto’s voor verkoop of reparatie, en de bussen van de 9-persoons-bus-verhuur.nl geparkeerd. Matthijs geeft aan: “We hebben nu de faciliteiten om de in totaal 16 bussen hier te parkeren, maar meestal hebben we niet alle plekken nodig. Voor de wintersport zijn ze allemaal al verhuurd en zelfs voor de zomer van 2018 zitten we al aardig vol.”

De autogarage, de inrichting van de ruimte voor de schoonmaakservice en de ontvangstruimte van autobedrijf Vos hadden de eerste prioriteit. De komende periode wordt het ruime buitenterrein rondom de werkplaats aangekleed en ingericht. “Ondanks dat we er nog maar een maand zitten, voelt het voor ons al erg vertrouwd”, laat de eigenaar tevens namens zijn medewerkers weten, “en ook onze klanten zijn ronduit positief, dus we zien het als een mooie, toekomstgerichte stap die het bedrijf naar verwachting veel zal brengen.”

Vos Autocare

Wheedwarsweg 18, Goor

06-83612188

info@vosautocare.nl

www.vosautocare.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 17.00 uur

Zaterdag 8.00 – 12.00 uur

Bronvermelding: artikel Hof weekblad auto pagina week 45