Nieuw in Hof van Twente: de Bibliotheek aan Huis

48

Voor iedereen die niet meer zelf in staat is naar de Bibliotheek te komen, introduceert de Bibliotheek Hof van Twente nu een nieuwe service. Klanten kunnen aangeven wat ze het liefste lezen en vrijwilligers zoeken boeken uit en brengen ze langs aan huis.

Ilse van den Einde, vrijwilligerscoördinator bij de Bibliotheek is blij met de nieuwe service: “De Bibliotheek aan Huis is bedoeld voor iedereen in de gemeente Hof van Twente die niet meer zelf langs kan komen. Dat kunnen ouderen zijn, maar ook mensen die door ziekte of een handicap langere tijd niet meer mobiel zijn. Voor hen bieden we graag deze extra service, zodat ze toch kunnen blijven lezen.” Naast boeken kunnen ook tijdschriften, dvd’s en muziek geleend worden.

De service is gratis voor leden van de Bibliotheek Hof van Twente. Geïnteresseerde klanten kunnen zich aanmelden via het e-mailadres bildtse@live.nl of telefonisch contact opnemen met de Bibliotheek.

Vrijwilligers gezocht
Ilse van den Einde is nog op zoek naar vrijwilligers die de boeken willen langsbrengen. Elke vrijwilliger krijgt een aantal vaste klanten die met enige regelmaat van nieuwe leesboeken worden voorzien. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website van de Bibliotheek www.hofbibliotheek.nl.