Nederland Leest in Bibliotheek Hof van Twente

26

Van 1 tot en met 30 november is Nederland Leest 2021, met dit jaar als thema Over de grens. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924.

Het cadeau van de Bibliotheek: een gratis boek!
Vanaf 1 november hebben we een leuk cadeautje voor elke bezoeker van de Bibliotheek!

Kom in november langs in de Bibliotheek en neem het gratis boek De wandelaar van Adriaan van Dis mee. In De wandelaar krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden.

In de Bibliotheek
Het thema Over de grens is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de Bibliotheek. Zo is er een grote collectie aan boeken rondom het thema. De Bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen.

Nederland Leest 2021
Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken, met ieder jaar een ander thema. Meer informatie en activiteiten vind je op onze website of via de website van Nederland Leest.