Nathalie Baartman SNAK in Herberg de Pol in Diepenheim

44

Drie vragen aan Nathalie Baartman

1.Je speelt ‘SNAK’. Wat mogen we verwachten?

Een komisch verhaal over een groepswandeltocht met kameel over landgoed Twickel. Voor deze keer wandelen we door naar Diepenheim. Ook vertoon ik een Twents- erotisch hijgliedje met de titel ‘Ik roek oe’ en een zingende ode aan de Oale Twentse groond.

2.Je bent een echte Tukker. Wat is zo speciaal aan Twente? En heb je ook een speciale band met Diepenheim?

Ja, ik ben geboren in Borne. Net als m’n vader. Die is in z’n leven drie keer verhuisd. In dezelfde straat. Mijn moeder komt uit Lattrop. Van hen heb ik de Twentse taal geleerd. En daar ben ik ze dankbaar voor. Ik vind de uitdrukkingskracht van het Twents zo sterk en uniek. Je kan het niet uitleggen. Je voelt het. Het dorpse karakter van Twente vind ik ook fijn. Mensen zijn hier nog enigszins verbonden met elkaar. Wat ik met Diepenheim heb is duidelijk. Daar woont André Manuel. En André maj’k gern zeen. Oja, en ik ben een keer door Diepenheim gefietst en dacht toen: Mooi hier.

3.Je bent alweer bezig met een nieuw programma. Wat houdt je bezig en waar kijk je naar uit?

Mijn eerste liedjesprogramma is in de maak. Ik ga zingen met heuse muzikanten. Twentse liedjes. Daar verheug ik me op. Ik heb altijd soloprogramma’s gemaakt. Nu ga ik vanaf januari 2024 eindelijk met een clubje op tournee door het Nedersaksische deel van Nederland en Amsterdam. Daar vinden ze Tukkers exotisch. Ik hoop dat mensen op minstens één liedje gaan dansen. Dat is mijn droom.

Donderdag 9 maart
20.00 uur
€ 16,50 inclusief koffie
tickets via www.herbergdepol.nl