Muziekgeschiedenis door Home of Talents

81

Vanwege de grote vraag naar achtergrondverhalen uit de muzikale wereld biedt Home of Talents iedereen de kans om zicht in te schrijven op een korte cursus Muziekgeschiedenis. In meerdere boeiende colleges van elk twee uur wordt de ontwikkeling van muziek belicht vanuit verschillende invalshoeken. Muziek, schilderkunst, bouwkunst, letteren, theater, kunst…. het is nooit los te zien van maatschappelijke ontwikkelingen. Dit is dè cursus voor de liefhebber die meer wil weten over de geschiedenis van muziek!

Aan de hand van een syllabus wordt wekelijks een bepaalde stijlperiode behandeld, toegelicht met muziekvoorbeelden en onvergetelijke anekdotes.

De lessen in muziekgeschiedenis worden gegeven door Dries Lansdorp, musicoloog docerend en uitvoerend musicus (viool) en dirigent. Zijn anekdotes zijn aangenaam en onvergetelijk. De cursus is ook uitstekend te volgen voor liefhebbers die nog niet eerder cursussen hebben gevolgd, maar zeker ook geschikt om meerdere keren te volgen. Het motto van Lansdorp: ‘kunst is nooit los te zien van maatschappelijke ontwikkelingen!”

De lessen
Een nieuwe verdiepingscursus met een thema. In acht verschillende colleges wordt de muziekgeschiedenis belicht vanuit verschillende invalshoeken. Toegelicht met muziekvoorbeelden en onvergetelijke anekdotes. Het motto van Lansdorp: ‘kunst is nooit los te zien van maatschappelijke ontwikkelingen!”

Informatie
Cursus Muziekgeschiedenis, vanaf maandag 12 september 2022, tijd 12:00 tot 13:30, locatie: de Reggehof in Goor. Voor meer informatie ga naar de website: www.homeoftalents.nl