Musical obs Stedeke: “Groep 8 achter de tralies”

223

Het schooljaar zit er alweer bijna op, dus groep 8 is druk bezig met de voorbereidingen van de musical! De titel is “Groep 8 achter de tralies”.

Het verhaal gaat over een school, nou ja, een school…. Er zitten alleen leerlingen van groep 8 die zich op andere scholen hebben misdragen en daarom zijn overgeplaatst naar deze school. Ze zitten de hele dag in hun cel en krijgen hier ook les. De leerkrachten laten de lessen zien op tablets, want de leerlingen mogen geen potlood, pen of papier gebruiken. Tja, probeer dan maar eens goed les te geven! Een aantal van de leerlingen, onder aanvoering van Matthijs, is het zat en komt in opstand. Er zitten ook leerlingen die proberen Matthijs en de anderen tegen te werken. En wat is er toch aan de hand met bewaarder Torres? Waarom zijn de leerlingen zo bang voor haar?
De directeur van de school ziet het allemaal niet meer zitten. Als dan ook nog de ouders in opstand komen, loopt het helemaal uit de hand. Hoe zal dit aflopen?

De musical wordt meerdere keren gespeeld:
maandag 17 juli om 19.00 uur, voor oud-leerlingen en andere belangstellenden,
dinsdag 18 juli om 19.30 uur, voor de bewoners van het WoZoCo en andere belangstellenden,
woensdag 19 juli om 9.30 uur, voor alle leerlingen en leerkrachten van de school.
Woensdag 19 juli om 19.00 uur. Dit is de officiële afscheidsavond van groep 8. Deze avond is voor de ouders, oudere broers/zussen en opa’s en oma’s van de leerlingen. De leerlingen zullen hiervoor zelf de betreffende personen uitnodigen.
We vinden het erg fijn als er een groot publiek komt opdagen op de maandag- en dinsdagavond! De toegang is gratis en u bent verzekerd van een leuke voorstelling!