‘Mind Wandering Mind’ in Drawing Centre Diepenheim

23

Zaterdag 3 februari opent in Drawing Centre Diepenheim de tentoonstelling ‘Mind Wandering Mind’.

Kunstenaars Abul Hisham en Maike Hemmers onderzoeken in deze expositie het verloop van mentale processen en de manier waarop emoties tot uiting komen in het lichaam.

Begeef je als bezoeker in een rijke binnenwereld vol kleur, geur en vorm. Harde en zachte lijnen, zware en lichte materialen, veranderende sculpturen en een gradiënt aan kleuren activeren je zintuiglijke, fysieke en emotionele ervaring.

‘Mind Wandering Mind’ gaat niet alleen om kijken, maar ook om voelen, ruiken, bewegen. Door het aanspreken van meerdere zintuigen stimuleren de werken ons om bij onszelf te rade te gaan. Waar doet de geur of kleur of vorm je aan denken en welke herinnering komt naar boven? Welke emotie roept het op, waar voel je dat in je lijf? Verandert dit gevoel als je door de ruimte loopt en het van een andere kant bekijkt?

Abul Hisham  verkent de diepgang van verlangen, macht, ritueel en herinnering die ons collectieve bewustzijn vormgeven. Maike Hemmers is geïnteresseerd in hoe mentale en lichamelijke prikkels zich kunnen uiten in kunst. Met haar werk beoogt zij te verbeelden hoe emotie en affect, maar ook de verhouding tot anderen en onze omgeving, zich door ons lichaam bewegen.

Het samenbrengen van deze twee kunstenaars resulteert in een zoektocht naar de connectie tussen lichaam en geest, tussen gedachten en gevoel.

Looptijd van deze tentoonstelling: 3 februari t/m 28 april.

Voor actuele openingstijden en meer informatie zie onze website: drawingcentre.nl