Midwinterhoorns naar zolder

76

De Mirreweenterhoornbloazers van Goor-Diepenheim hadden het afgelopen seizoen een lege agenda. Alleen op 3 december 2020 was er een gezamenlijk optreden van de blaasgroep tijdens het ontsteken van de lichtjeswensboom in het centrum van Goor.

Door de geldende coronamaatregelen ging er een streep door de kerstmarkten, kastelenwandeling, lichtjesmiddagen, demonstraties en het vertellen van verhalen bij Erve Brooks en Hotel Restaurant ’t Holt.

In Diepenheim waren de blazers gelukkig nog wel te horen. Zij bliezen op eigen initiatief en binnen de RIVM-richtlijnen onder andere bij de grote kerstboom op het Plein, bij Herberg De Pol en Woonzorgcentrum Marsmansland. Zodoende was het vertrouwde geluid van de midwinterhoorn toch nog te horen. Met Driekoningen klonk ’n oaln roop nog één keer, vanaf de putrand bij Pand Janna. Dit bijzondere blaasseizoen zit er op en de hoorns gaan naar het zolder.
De blaasgroep Goor Diepenheim laat op 28 november 2021 (1e advent) weer van zich horen, want zij wil deze traditie graag behouden.