Merlijn Dewasme en Wout brengen videoclip uit voor het officiële Bevrijdingsnummer van Overijssel: ‘6 Dagen’

37

Op vrijdag 2 juni om 12.00 uur brengen Merlijn Dewasme en Wout de bijbehorende videoclip voor hun nummer ‘6 Dagen’ uit. Na op 5 mei in opdracht van de provincie Overijssel het officiële Bevrijdingsnummer te hebben uitgebracht, is het nu tijd voor de videoclip die het verhaal illustreert.

De provincie Overijssel heeft in samenwerking met het Artez Conservatorium een writing camp georganiseerd. De opdracht was om het officiële Bevrijdingsnummer van 2023 te schrijven. Voorafgaand aan dit writing camp mochten de schrijvers een interview bijwonen. Dit werd uitgevoerd door Thijs Kemperink met een Oekraïense moeder die met haar zoontje van zes maanden naar Nederland is gevlucht en in Enschede is terechtgekomen.

Op basis van de inspiratie die Merlijn Dewasme en Wout uit dit interview hebben opgedaan, schreven zij het nummer ‘6 Dagen’. Het nummer vertelt op een hoopvolle manier het verhaal van de reis naar Nederland die in totaal 6 dagen heeft geduurd.

Dit is dan ook het nummer geworden dat door de provincie en door een drietal Oekraïners is uitgekozen tot het officiële bevrijdingsnummer.

Nadat Merlijn Dewasme en Wout hun nummer op het Bevrijdingsfestival Overijssel voor het eerst hebben mogen spelen, brengen zij nu een videoclip uit. Deze is gesubsidieerd door de provincie Overijssel en zal vanaf 2 juni om 12.00 uur te zien zijn op het YouTube kanaal van Merlijn Dewasme.

Link naar het nummer:

https://open.spotify.com/track/6H4wLp3r1IOTbIW5H6iTuP?si=760a01116f694f4a

Link naar de videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=4aLZd9Nj0SU