Merlijn Dewasme en Wout brengen het officiële Bevrijdingsnummer voor Overijssel uit

100

Op 5 mei brengen Merlijn Dewasme en Wout het nummer ‘6 Dagen’ uit dat ze hebben geschreven in opdracht voor de provincie Overijssel. Ook zullen ze op 5 mei optreden op het Bevrijdingsfestival Overijssel. ‘6 Dagen’ vertelt het verhaal van een Oekraïense moeder die met haar zoontje naar Nederland is gevlucht.

De provincie Overijssel heeft in samenwerking met het Artez Conservatorium een writing camp georganiseerd. De opdracht was om het officiële bevrijdingsnummer van 2023 te schrijven. Voorafgaand aan dit writing camp mochten de schrijvers een interview bijwonen. Dit werd uitgevoerd door Thijs Kemperink met een Oekraïense moeder die met haar zoontje van zes maanden naar Nederland is gevlucht en in Enschede is terechtgekomen.

Op basis van de inspiratie die Merlijn Dewasme en Wout uit dit interview hebben opgedaan, schreven zij het nummer ‘6 Dagen’. Het nummer vertelt op een hoopvolle manier het verhaal van de reis naar Nederland die in totaal 6 dagen heeft geduurd.

Dit is dan ook het nummer geworden dat door de provincie en door een drietal Oekraïners is uitgekozen tot het officiële bevrijdingsnummer.

Op 5 mei zullen ze onder anderen dit nummer voor het eerst live spelen op het Bevrijdingsfestival Overijssel en op dezelfde dag komt ‘6 Dagen’ ook uit op alle streaming platforms.