Meetup Drawing Centre Diepenheim

54

Op 7 mei organiseert Drawing Centre Diepenheim de allereerste Meetup. De Meetup is gratis en voor iedereen toegankelijk, hier kun je kunstenaars, denkers en elkaar ontmoeten en je laten inspireren.

Editie #01 bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel kun je een kijkje nemen in Drawing Studio aan Kuimgaarden 1. In het voormalige Drawing Centre kunnen kunstenaars voor een werkperiode verblijven. Daarna gaat het programma verder in Cultuurcentrum Herberg de Pol, waar kunstenaars en wetenschappers Zakia el Abodi, Wouter Venema, Isabell Schulte en Edwin van der Heide je meenemen in wat hun inspireert. Ze delen wat hen enthousiast maakt en hoe ze te werk gaan.

In het tweede deel van de Meetup presenteert kunstenaar Maaike Kramer, van wie de tentoonstelling ‘The Unbalancing Act’ te zien is aan de Grotestraat, samen met Kevin Nieuwenhuijs haar boek. Deze publicatie is een aanvulling op de tentoonstelling The Unbalancing Act. Hierin vind je onder andere het werkproces voorafgaand aan de tentoonstelling: je kijkt mee in het schetsboek van de maker.
Na de boekpresentatie lanceert dichter en schrijver Maarten van der Graaff samen met theatermaker Tom Dello en radiomaker Dennis Gaens de audiopodcast die zij bij de tentoonstelling maakten. Hiermee leggen zij een extra literaire laag over de tentoonstelling van Maaike Kramer.

Aanvullende informatie en het complete programma is te vinden op:
https://drawingcentre.nl/activity/meetup-editie-01/