Meer bomen in Diepenheim?

84

Op 9 december as. gaat het seizoen om jonge boompjes(zaailingen) te oogsten en -planten weer van start. `Dit jaar hopen we in maart 2024 de doelstelling te halen voor de gemeente Hof van Twente en voor iedere inwoner een extra boom te (ver)planten ’, aldus Alexandra Tempelman.

We zoeken plantlocaties in Diepenheim en omgeving

Heeft u een stuk grond of grote tuin waar u zaailingen wilt aanplanten?  Meld je wel eerst aan met je eigen profiel via de Bomenplanner  en zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar! Kom alvast op 9 december lijsterbes, vuilboom, eik en ruwe berk halen. Er wordt geoogst tussen 9.30 uur en 12.30 uur aan de Potdijk 8, 7475 SL Markelo. Plantlocaties kunnen zich tot uiterlijk 8 januari 2024 aanmelden via de Bomenplanner

Help je ook mee met het `oogsten’ van jonge bomen/natuuronderhoud

Download de app https://meerbomen.nu/app en meld je aan voor de oogst-eventes in de Hof van Twente. Deze winter hopen we samen met jou 10.000 zaailingen en stekken te verzamelen in natuurgebieden, landgoederen en parken, om ze elders een kans te geven op te groeien. Daar zijn vele handen voor nodig! Kom je ook helpen tijdens het eerste oogst-event op 9 december tussen 9.30 uur en 12.30 uur aan de Potdijk 8, 7475 SL Markelo?

Circulair groenbeheer

Zaailingen die boventallig of ongewenst zijn steken we voorzichtig uit de natuur. Ze staan bijvoorbeeld te dichtbij het wandelpad en zouden anders weggemaaid worden. We hopen dat ze dan direct opgehaald worden door iemand die graag bomen wil planten. In voorgaande 2 jaren heeft deze vorm van natuuronderhoud opgeleverd dat  70 % van de verplantte bomen het redt om goed te wortelen in de Hof van Twente.

Voor iedere inwoner een extra boom?

Via de Groene loper Hof van Twente begeleiden Alexandra Tempelman, Mignon Sanchez voor de 3e keer op rij de boom-verplant-activiteiten in samenwerking met  meerbomen.nu. Heb je interesse om je (met een groep) in te zetten? Laat het weten! Meld je snel aan bij hofvantwente@meerbomen.nu  Alexandra en Mignon helpen je graag verder.