Maand van het Groen Doen Hof van Twente

107

Ontdek de natuur tijdens de ‘Maand van het Groen Doen’ in Hof van Twente
Vanaf 15 september kleurt Hof van Twente groen. Niet alleen worden de groene helden uit de gemeente zichtbaar, maar je maakt als inwoner ook kennis met allerlei groene buurtinitiatieven en kan deelnemen aan de workshop: ‘Onze eetbare natuur’. Bovendien kan je jouw creatieve kijk op de natuur delen met de gedichtenwedstrijd: ‘Dichter bij de Natuur’. Deze maand is een initiatief van de Bibliotheek Hof van Twente, De Groene Loper, De Reggetuin en gemeente Hof van Twente. Het doel is om inwoners kennis en verhalen te laten delen over wat er allemaal lokaal gebeurt op het gebied van Groen Doen. Ontdek hoe ook jij groen bezig kunt zijn!

Waarom een ‘Groen Doen Maand’?
We weten allemaal dat het niet goed gaat met de natuur op aarde en dat er iets moet gebeuren om verregaande gevolgen voor de natuur tegen te gaan en soorten te behouden. Maar soms staan we ook met ons handen in het haar, want waar moet je als mens beginnen met het vergroten van de biodiversiteit? Er gebeurt veel op dit gebied en ook in Hof van Twente. Er zijn veel allerlei initiatieven waar verschillende Groene Helden achter schuilgaan. Deze mensen vertellen graag hoe ook jij groen bezig kunt zijn tijdens de ‘Maand van het Groen Doen’.

Van Groene Helden tot Eetbare Natuur
De maand start met De Groene Helden foto-expositie van inspirerende vrijwilligers die zich uitermate toegewijd inzetten voor het vergroenen van Hof van Twente. Een andere optie is de Groene Fietsroute. Waarbij je kennis maakt met de vrijwilligers van groene buurtinitiatieven als de speel- en ontmoetingsplek ‘Onder de Wieken’ of de Frans Halsstraat, een prachtige buurtuin. Ook leer je tijdens de Dag van het Groen meer over onze (eetbare) natuur tijdens eetworkshops en wandelexcursies van niemand minder dan Martijn Aalbrechts. Hij legt uit wat een voedselbos is en wat voor lekkers dit voortbrengt. Of kom langs bij de Groene Markt waar inwoners je graag alles vertellen over eetbaar groen, groen in je eigen tuin of erf én groen in de natuur. Naast al deze activiteiten, volgt ter afsluiting van de maand het dichtevenement: ‘Dichter bij de Natuur’ in de Reggetuin op 30 september.

Ontdek de schoonheid en diversiteit van de natuur
“We zijn ontzettend enthousiast over de Maand van het Groen Doen en we willen iedereen uitnodigen om samen met ons de schoonheid en diversiteit van de natuur te ontdekken,” aldus Diederik Roeterdink één van de Groene Helden uit de foto-expositie én organisator van de Dag van het Groen. “Het is een geweldige gelegenheid om mensen met groene interesses en mensen op zoek naar groene interesses samen te brengen in onze gemeente,” vult wethouder Harry Scholten aan.