Maak je straat groen tijdens burendag op 24 september

22

Vanaf 12 juni 2022 kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs, verzorgingstehuizen, scoutinggroepen, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke initiatieven financiën aanvragen bij het Oranje Fonds.  Dit geld kun je inzetten om tijdens Burendag op 24 september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan vaste planten voor in boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, compost voor een gezonde bodem, bloembollen een insectenhotel of fruitbomen. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm kunnen deze subsidie aanvragen.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2022 vieren we Burendag op zaterdag 24 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

De Groene Loper Hof van Twente wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Hulp nodig bij je financiële aanvraag?

Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens Burendag een groene activiteit te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag?

De werkgroep van Groene Loper Hof van Twente helpt je graag door samen met jou de aanvraag in te vullen. Neem contact op via info@groeneloperhofvantwente.nl en we prikken een datum om je te helpen bij de aanvraag.