Locatieproject Achterumme tijdens Kunstmoment Diepenheim

123

Via de achterdeur naar binnen bij de Diepenheimers
Dienst Sluiproutes & Omwegen realiseert in samenwerking met Theatervereniging Ons Genoegen en HEIMLAND een locatieproject over samenleven in een kleine gemeenschap; een project over discretie, ontmoeting en samenwerking in de 21e eeuw.

Oorsprong en uitgangspunt
Na het succes van Hotel van Herinneringen tijdens Heimland in 2018 spraken Riet Mellink en Kirsten Roosendaal in de zomer van 2019 met verschillende Diepenheimers over wat het betekent om deel uit te maken van een kleine gemeenschap. Ze kwamen bij een aantal mensen thuis en zaten met een paar groepen op het terras van Herberg de Pol. Ze vroegen hen het hemd van het lijf: Wat deel je met elkaar, en wat niet? Waar praat je met elkaar over en wat hou je voor jezelf? Naar wie ga je toe als je echt even iets kwijt moet? Praat je wel eens je mond voorbij?

Impressie
Achterumme is een locatietheatervoorstelling waarbij het publiek gewapend met een plattegrond op bezoek gaat bij de Diepenheimers. De spelers van Ons Genoegen brengen praatjes over de heg, vertellen anekdotes, delen publieke geheimen en luchten hun hart.

Makers en betrokkenen
Dienst Sluiproutes & Omwegen bestaat uit Riet Mellink en Kirsten Roosendaal. Zij schrijven verhalen over plekken en mensen. Ze maken routebeschrijvingen en ensceneren ontmoetingen. Het vinden van de weg van het bekende naar het onbekende en vice versa komt steeds terug in hun voorstellingen en installaties.
Concept en tekst: Riet Mellink en Kirsten Roosendaal
Spel: Theatervereniging Ons Genoegen
Algemene assistentie: Ruby Kimmel en Vera Vlot
Grafische vormgeving: Linda Pijnacker

Praktisch
Data: Op vr 18, za 19, zo 20 oktober en op do 24, vr 25 en za 26 okt vertrekt er vanaf de Pol om 17.00, 17.15, 17.30 en 17.45 uur een groep om de route te lopen. Op zondag 27 oktober om 14.00, 14.15, 14.30 en 14.45 uur.
Tickets: € 11,- Voorverkoop via www.diepenheim.nl. Startpunt: Herberg de Pol.