Lions Club zet Mantelzorgers in het zonnetje

91

Zestien mantelzorgers uit de Hof van Twente en twee begeleiders van Salut zijn zaterdag 2 juni een dagje uit geweest. Deze dag werd georganiseerd en aangeboden door de Lions club Goor-Markelo-Diepenheim in samenwerking met Stichting Salut Welzijn Hof van Twente.

’s Morgens werden de mantelzorgers van huis opgehaald door de Lions. Eventueel vervangende zorg thuis was geregeld. Na een schitterende tocht was de eerste stop bij de watermolen van Bels in Vasse. Daar stond een historische bus klaar voor een prachtige tocht door het Noord-Twentse landschap. Het gezelschap kreeg bij de watermolen van Bels een heerlijke pannenkoeken lunch aangeboden. Via een toeristische route ging de tocht vervolgens naar Ootmarsum. Daar werd onder leiding van een gids het museum van Ton Schulten bezocht. Na een afsluitend drankje in het gezellige Ootmarsum werd iedereen later in de middag weer naar huis gereden. Het was soms ontroerend om te zien hoe de dames en heren openhartig met elkaar in gesprek kwamen over hun thuissituatie.

Al meer dan 12 jaar biedt de Lions club Goor-Markelo-Diepenheim een uitstapje aan voor mantelzorgers in de Hof van Twente. De motivering voor deze activiteit is de grote waardering die de Lions hebben voor deze vrijwilligers die vaak onder moeilijke omstandigheden thuis voor hun naaste zorgen of hebben gezorgd. Maar ook de blijdschap en dankbaarheid van de mantelzorgers op deze dag geven de Lions een gouden randje aan deze activiteit.