Licht in de duisternis

139

Van onze Wijkagent

Een uitvinding waar iedereen gemak van heeft. De lamp. In het jaargetijde waarin het daglicht steeds minder wordt, is verlichting onze beste vriend. Steeds meer (led)lampen geven (in)zicht. In de portemonnee of op straat, overal een noodzakelijk kwaad.

Want kwaad kan het zijn wanneer er niets van dit alles is. Zo ook op de fiets. De duistere Goorseweg afrijdend naar het station. Niet zichtbaar. Gure regen en wind. Snellere auto’s. En dan kan het zomaar gebeurd zijn. Het licht aan het eind van de tunnel is dan alles wat er rest.

Jaarlijks zijn er veel slachtoffers te betreuren door ongelukken waarbij men slecht of niet zichtbaar is. Goede verlichting is dus geen overbodige luxe. Bij een niet nader te noemen grossier in kleine artikelen is een ledlamp te koop vanaf 3,99 euro. Een koopje als je het vergelijkt met een mensenleven. En dan word je zeker niet opgelicht.

De jaarlijkse fietsverlichtingscampagne van de ANWB is ondertussen gestart. Wij zullen daar actief aan bijdragen. Voor jouw en onze veiligheid. Ik vraag je dan ook bewust te zijn van wat goede verlichting kan betekenen. Het verschil tussen lampje aan, of het lampje definitief uit.

Goed goan!