Lezing Twentse School Voor Theologie

131

Op 20 april staat de eerste lezing van de nieuwe stichting De Twentse School voor Theologie op de agenda. Professor dr. Arnold Huijgen zal een lezing en debat verzorgen op basis van zijn boek ‘Maria, icoon van genade’, bekroond met de prijs beste theologische boek 2020/2021. De lezing vindt plaats in het Anglicaanse Saint Mary’s Chapel op landgoed Weldam, Diepenheimseweg 114 in Markelo. Aanvang 19:30 uur.

Doel is om het nadenken over belangwekkende theologische thema’s in Twente een impuls te geven. Twente en theologie zijn met elkaar verbonden. In de achtste eeuw kwam de Ierse missionaris Plechelmus naar ons land en sindsdien is Twente een regio waar theologie vaak onderwerp van gesprek is geweest. Toonaangevende theologen komen naar Twente voor lezingen en debatten over teksten van onder meer Augustinus, Thomas van Aquino, Maarten Luther, Karl Barth en Joseph Ratzinger. Meer informatie en aanmelden voor een lezing via www.twentseschoolvoortheologie.nl.

De Twentse School voor Theologie is een initiatief van dr. Matthijs van Ittersum uit Markelo. Van Ittersum promoveerde in de theologie op de visies van Augustinus en Joseph Ratzinger (de recent overleden paus Benedictus XVI) op de doop. Hij is docent godsdienst en klassieke talen in het voortgezet onderwijs in Rijssen. Het nieuwgevormde bestuur wordt verder gevormd door ds. Jan Adriaanse, predikant voor de Nederlandse kerk in Duitsland, drs. Ellen van Heek uit Almelo en Kees Jansen uit Rijssen.