Leer de e-bike kennen: ‘t Doesgoor organiseert speciale dag

15

De e-bike is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Door de hogere snelheid en de andere manier van fietsen gebeuren er helaas ook meer ongelukken. Daarom organiseert Wijkvoorziening ’t Doesgoor te Goor een speciale e-bikedag op donderdag 30 mei. Het doel: leer de e-bike (nog) beter kennen!

Veel slachtoffers van ongelukken met de e-bike zijn ouderen. De hogere snelheid en het reageren daarop zorgt voor problemen zoals valpartijen. “Daarom komen verschillende facetten voorbij op de e-bikemiddag. Vooral op het gebied van veiligheid”, vertelt Doesgoor-coördinator Gerard Willems.

Zo kunt u uw gehoor en reactie laten testen en komt de fietshelm aan de orde. Experts leggen uit hoe u het beste (en veilig) kunt op- en afstappen. Er is de mogelijkheid om een testrit op een e-bike te maken, maar u kunt ook uw eigen e-bike meenemen om speciale fietsoefeningen te doen.

De e-bikedag begint op donderdag 30 mei om 10.00 en duurt tot 13.00 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Van Boxtel Hoorwinkels, Fysiotherapie Smit en de 2Wielerreus Goor.
Plaats van handeling is de parkeerplaats bij ’t Doesgoor aan de Pluvierstraat in Goor.