Ledenwerfactie Diepenheimse Schutterij

158

De Diepenheimse Schutterij is de vereniging in Diepenheim die het jaarlijkse Jeugdschuttersfeest en het Schuttersfeest (“de kermis”) organiseert. Met het daarbij behorende “klepperen”, het uitrukken van de Schutterij en de volksspelen staat de Schutterij sinds 2015 op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.
Met ruim 1150 leden is de Schutterij één van de grootste verenigingen van Diepenheim. Aangezien iedere inwoner van Diepenheim (postcodegebied 7478) van zestien jaar en ouder lid kan worden, betekent dit dat bijna de helft van de Diepenheimse bevolking, van zestien jaar of ouder, lid is van de Schutterij. Een ongekend hoog percentage, dat aangeeft hoezeer de Schutterij is verankerd in de Diepenheimse gemeenschap.
Toch zijn er nog veel inwoners van Diepenheim, en met name nieuwe inwoners, die (nog) geen lid zijn van de Diepenheimse Schutterij. Vandaar dat de Schutterij in juli een ledenwerfactie houdt en daarvoor hebben we jou nodig. Wat houdt deze actie in? Als jij 5 nieuwe leden kunt aanmelden, ontvang je een zakje penningen! Dan kun je met de nieuwe leden een drankje doen tijdens het Schuttersfeest!In 2023 bestaat de Schutterij 100 jaar en het zou toch mooi zijn als de vereniging dan minimaal 1500 leden zou hebben. Word lid of ga op zoek! Meer informatie vind je op: https://www.diepenheimseschutterij.nl/lidmaatschap.php