Ledenvergadering Schutterij met afscheid en welkom

280

Afgelopen woensdag 17 april heeft de  Diepenheimse Schutterij haar ledenvergadering gehouden. De eerste ledenvergadering na het vieren van het 100 jarig jubileum in 2023 met als hoogtepunt het in ontvangst mogen nemen van een koninklijke erepenning !
Tijdens deze ledenvergadering kwamen naast de standaard agendapunten ook twee bestuurswisselingen aan de orde. Het bestuur van de Diepenheimse Schutterij heeft na 42 jaar (!) in het bestuur te hebben gezeten afscheid genomen van Ton Floor.
Ton is in 1982 gestart in het bestuur en is verantwoordelijk voor vele mooie initiatieven. Ton is, naast algemeen bestuurslid, ook vanaf 1998 secretaris geweest in het bestuur. Tijdens de ledenvergadering spraken oud-voorzitter tevens erevoorzitter Gerrit Bonke en bestuurslid Ruud van de Meeberg, Ton toe. Hierbij werden mooie anekdotes en lovende woorden naar Ton toe uitgesproken. Ton ontving hierna een oorkonde met daarop het predikaat erelid, een mooi beeld ‘samenspel’ van kunstenaar Henny Zandjans en bloemen. Ton werd uitgebreid bedankt voor zijn inzet.

Ton Floor en nieuwe voorzitter Marco Dreteler

Dan was er op diezelfde avond nog een nieuwtje binnen het bestuur:  Marco Dreteler werd voorgesteld als nieuwe voorzitter van de Diepenheimse Schutterij!
Marco, van jongs af aan al betrokken bij de Schutterij, zit al enkele jaren in het bestuur en houdt zich al vele jaren bezig met de technische ondersteuning van de Diepenheimse Schutterij in de commissie Sfeer en Techniek.
Het bestuur van de Schutterij is blij dat er, na een aantal jaren zonder, weer een voorzitter is en wenst Marco veel succes in deze functie!