Laten staan of kappen met die boom?

64

Laten staan of kappen die boom? Help ons bij het bepalen van de regels!
Als wij mensen vragen hoe belangrijk bomen voor ons en onze gemeente zijn dan krijgen we vaak enthousiaste reacties: “Bomen zijn beeldbepalend voor ons landschap en onze dorpen, bomen zorgen voor een gezonde leefomgeving, zijn belangrijk voor biodiversiteit, zijn goed voor ons klimaat”, etc. Maar wat nu als een boom in de weg staat als je een huis wilt bouwen of uitbreiden? Of als een boom alle licht en zon uit je tuin wegneemt? Of vol zit met eikenprocessierupsen? Mag de boom dan gekapt worden? Of toch maar liever niet?

Bomenvisie
Gemeente Hof van Twente wil in de Bomenvisie beschrijven waarom een boom belangrijk is maar ook wanneer een boom mag worden gekapt. Een groepje mensen heeft al meegedacht over bomen die veel waarde hebben en waarom ze behouden moeten worden. We willen ook graag met mensen in gesprek die ons helpen om scherpe richtlijnen op te stellen in welke situaties een boom wèl gekapt mag worden.
Wilt u meedenken, meld u dan aan.
Om die vraag te beantwoorden hebben we hulp nodig. Wanneer mag een boom gekapt worden en waarom? Welke voorwaarden horen daarbij? Wilt u meedenken dan kunt u zich voor 1 maart aanmelden bij mevrouw Roebert van gemeente Hof van Twente via a.roebert@hofvantwente.nl of bellen met 0547- 85 85 85.