KWF Kankerbestrijding collecteert 3 t/m 9 september in Diepenheim.

94

Doneren kan via QR-code op collectebord.

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (3 tot en met 9 september) wordt in Diepenheim weer huis-aan-huis gecollecteerd. Iets doneren? Dat gaat eenvoudig door de QR-code te scannen met uw telefoon.

Op dit moment leven 850.000 Nederlanders met en na kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KWF. Martine: “Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.”

Steeds beter behandelen

“Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken”, vervolgt Martine. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen”.

Iets geven? Even scannen

Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus.

Doneren werkt heel simpel. Met je smartphone scan je de QR-code die op het collectebord staat, je past eventueel het bedrag aan, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig en veilig. Je zit nergens aan vast!

Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

Collectanten gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Diepenheim is nog op zoek naar collectanten. Meld je aan bij Martine Tiehuis-Kleinsman of op kwf.nl/wordcollectant.

Collectant gemist?

Heb je de collectant gemist? Geef dan via kwf.nl/collecte.

Namens KWF Diepenheim,

Martine Tiehuis-Kleinsman