KUNSTVERENIGING DIEPENHEIM wordt DRAWING CENTRE DIEPENHEIM

46

Vanaf oktober 2021 gaat Kunstvereniging Diepenheim verder onder de naam Drawing Centre Diepenheim.
Het kunstpodium is gericht op het hedendaagse tekenen in een breed perspectief. Deze transitie is zichtbaar in alle programmaonderdelen en de visuele identiteit.
Artistiek leider Nanette Kraaikamp over de visie van Drawing Centre Diepenheim: ‘Tekenen is van meerwaarde in de beeldende kunst en de maatschappij. Juist in deze complexe tijd kan het herkenbare en democratische medium tekenen een welkome verbindende en scheppende kracht vormen die de dialoog tussen kunst en publiek versterkt.’
Samen met internationale kunstenaars, makers, denkers en instellingen wil Drawing Centre Diepenheim het tekenen binnen hedendaagse artistieke praktijken stimuleren en onderzoeken. Vanuit nieuwsgierigheid naar de rol en betekenis van het tekenen ontstaan tentoonstellingen, publicaties en publieke programma’s.
Daarnaast biedt het Drawing Centre artist-in-residencies, masterclasses en een educatieprogramma aan.

Drawing Centre Diepenheim ligt middenin het Twentse landschap, tussen tuinen, rivieren en kastelen. Het is een unieke locatie in de luwte waar ruimte is voor contemplatie én ontdekking, voor stilte én ontmoeting en waar kunstenaars met het publiek het hedendaagse tekenen kunnen ontdekken, ervaren en verkennen.
In 2008 werd Drawing Centre Diepenheim opgericht onder de vleugels van de Kunstvereniging, in 2011 kreeg het initiatief een eigen tentoonstellingsgebouw.
Vanaf oktober 2021 betrekt het Drawing Centre het voormalige gebouw van de Kunstvereniging aan Grotestraat 17 in Diepenheim.