Kunstmoment in 2 lange weekenden in april

58

Een nieuw bestuur onder leiding van Benno de Graaf met deels nieuwe werkgroepen concentreert de 18e editie van Kunstmoment Diepenheim op 2 weekenden.

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 april en donderdag 25 t/m zondag 28 april openen 50 locaties in het hart van Diepenheim en in het buitengebied hun deuren en tuinen voor het tonen van 65 professionele kunstenaars.

De 8 kunstdagen worden gevuld met allerlei evenementen om Kunstmoment Diepenheim nóg leuker te maken!

Enkele evenementen zijn al bekend zoals:

De POEM BOOTH Een AI-machine die je scant door er voor te gaan staan maakt een gedicht speciaal voor jou. Mogelijk gemaakt en geplaatst in bibliotheek Diepenheim.

Een pop-uprestaurant bij Erve de Bakker.
Na het succes van vorig jaar wordt hier wederom de Kunstkantine geopend voor lunch, koffie, borrel en diner-avonden op reservering.

Kunstruilmoment geeft je de mogelijkheid het kunstwerk te verkrijgen door de kunstenaar een tegenprestatie aan te bieden. Gebruik je creativiteit en overtuig de kunstenaar met een leuk voorstel.

Inspiratiesessie amateurkunstenaars
De bekende kunstenaar Sam Drukker gaat bij Nationaal Atelier op het Westerflier in gesprek en geeft tips aan amateurkunstenaars aan de hand van meegebrachte kunstwerken.

Kinderen de baas in de vrolijke schilder-of tekenwedstrijd van Nationaal Atelier voor kinderen en hun (groot)ouders. Schilder of teken je opa of oma als koning(in), prins of prinses. Op Koningsdag worden de winnende werken geëxposeerd en geveild voor stichting Muziekkids die studio’s bouwt bij kinderafdelingen van ziekenhuizen.

http://www.muziekids.nl/

Overzichtstentoonstelling
Een overzicht van werken van alle deelnemende professionele kunstenaars in het Ottenhuis.

Diepenheim, het meest optimistische kunststadje uit de Hof van Twente
Er komen spraakmakende , bijzondere en vooral optimistische mannetjes naar Diepenheim. Het blijft nog even een geheim maar binnenkort leest u er alles over op onze socials en onze website www.kunstmomentdiepenheim.nl

De brochure die tevens het entreeticket is, wordt deze editie in een ander J/T/asje gestoken. Deze wordt verkocht in een goodiebag met aantrekkelijke aanbiedingen van ondernemers om het bezoek aan Diepenheim nóg leuker te maken! Het lot om een kunstwerk aan te schaffen of een kunstworkshop te volgen wordt geïntegreerd in de brochure. Deze brochure wordt verkocht in het Ottenhuis en bij de deelnemende locaties.

Benno

Benno de Graaf nam vorig jaar de scepter over van de vorige voorzitter Edward Oskam. Hij gaat met een deels nieuw en uitgebreid team van werkgroepen en commissies en vrijwilligers aan de slag om Diepenheim nog meer in de schijnwerpers te zetten van liefhebbers van kunst: Ben de Graaf: “Van kunst geniet je nog meer als het in een mooie ambiance en in een gevarieerd programma wordt tentoongesteld. Diepenheim en de Diepenheimers hebben daarvoor echt alle ingrediënten in huis”.

Josje & Mar

Josje Ligtenbarg is een enthousiaste kunst liefhebber en was al bij voorgaande edities betrokken als vrijwilliger. Vanaf dit jaar leidt zij de werkgroep PR samen met Mar de Bruyn-Lotte, Don Akkermans en Gerbert de Ruiter. Josje: “Ik ga met mijn team heel graag in gesprek met onze lokale ondernemers om te brainstormen over hoe zij kunnen profiteren van de duizenden mensen die Diepenheim gaan bevolken”.