Kunstenaars in de dop bij de Kunstvereniging

27

Het educatieteam van Kunstvereniging Diepenheim organiseerde vorige maand, in de Museumkidsweek,  de creatieve workshop Optimistisch Tekenen. Daarnaast startte de workshop Bootcamp voor je zintuigen, voor basisscholen, weer.

Optimistisch Tekenen
Na het bekijken en bevragen van de tekeningen van Jantien Jongsma, in de tentoonstelling in Drawing Centre Diepenheim, gingen 14 kunstenaars in de dop zelf aan de slag. De kinderen, tussen 7 en 12 jaar oud, bekeken hun eigen omgeving en lieten zich inspireren door de stijl en patronen van Jongsma. Ze tekenden bijvoorbeeld een huis uit hun herinnering, hun lievelingsknuffel in de tuin of het plantsoen voor Herberg de Pol.

Bootcamp voor je zintuigen
Onder meer de groepen 7 en 8 van basisschool Elserike bezochten vorige maand de tentoonstelling in het Drawing Centre voor de workshop Bootcamp voor je zintuigen. De leerlingen kregen korte oefeningen om de zintuigen te trainen om kunst te beleven en te ervaren. Bij elke oefening stond een ander zintuig centraal om zo op een veelzijdige en vaak onverwachte manier kunst te ervaren. Vervolgens maakten ze zelf een kunstwerk en gingen ze er op school mee verder.

Volledig aanbod
Kijk op www.kunstvereniging.nl voor het volledige aanbod in kunsteducatie en neem voor meer informatie over de mogelijkheden vrijblijvend contact op met de educatie-afdeling van de Kunstvereniging via educatie@kunstvereniging.nl.