Kunstenaar en natuur bundelen de krachten in Joint Venture

50

De afdruk van regendruppels op textiel, een robot die omgevingsomstandigheden tekent en bijen die een sculptuur hebben vervolmaakt. Dit en meer is straks te zien in de nieuwe groepstentoonstelling Joint Venture bij Kunstvereniging Diepenheim. Gastcurator Flos Wildschut selecteerde zes hedendaagse kunstenaars die de natuur als gelijkwaardige samenwerkingspartner zien bij het maken van hun kunstwerken, met een daadwerkelijke symbiose tussen kunst en natuur als resultaat.

Kunstenaars laten zich al eeuwenlang inspireren door de natuur. Ze imiteren of interpreteren de natuur, ze gebruiken de natuur als materiaal voor hun werk of als atelier om in te werken. Soms lijkt de natuur zich zelf als beeldend kunstenaar te gedragen en toont zij ons een antropomorfe sculptuur in een kronkelige tak of een abstract schilderij in een met korstmossen bedekte steen. Maar kunst en natuur blijven eigen entiteiten.

Het werk wordt van 1 mei t/m 26 september tentoongesteld. Gedurende de tentoonstelling worden er performances en lezingen georganiseerd. In verband met de op dit moment beperkende coronamaatregelen voor culturele instellingen, zijn de data van de opening en de openstelling van deze tentoonstelling en het activiteitenprogramma nog niet bekend. Voor actuele informatie verwijzen wij u graag naar de website van de Kunstvereniging: www.kunstvereniging.nl

Deelnemende kunstenaars:
Semâ Bekirović, Linde Ex, Jef Faes, Aliki van der Kruijs, Sunjoo Lee & Ko de Beer

Jef Faes, Traveller 19, 9-K-TR-2 (detail), gips en bijenwas, 2010-2013