Nieuwe Stedeker Krummels gezocht

71

In oktober gaat het nieuwe seizoen van de Stedeker Krummels weer van start. Hiervoor zoeken we nog een aantal nieuwe leden voor de kindergroep.

De Stedeker Krummels is een in Diepenheim gevestigde folkloristische kinderdansgroep die zich als doel stelt om dansjes, liedjes, kinderspelen en kleding uit oude tijden (zo rond 1900) opnieuw te laten beleven en te tonen.

Naast dat kinderen vaak enorm genieten van deze dansen, wordt tijdens de krummelervaring niet alleen de lichamelijke beweging gestimuleerd, maar ook de muzikaliteit geprikkeld. Bovendien leren de kinderen te dansen met andere kinderen en leren zij zich te concentreren en te spelen op muziek.

Voor het Krummelseizoen oktober 2018 – september 2019 kunnen nieuwe Krummels zich aanmelden. De groep bestaat uit kinderen in de leeftijd van 3,5 tot en met 6 jaar. De meeste kinderen komen uit Diepenheim, maar het is absoluut geen voorwaarde dat je in Diepenheim woont om mee te kunnen doen.

Van oktober t/m april oefenen we iedere vrijdagmiddag in ’t Schuurke. Vaste optredens zijn tijdens de folkloristische gebruiken zoals Palmzondag en de optocht van de Diepenheimse Schutterij tijdens de kermis.

Op vrijdag 12, 19, en 26 oktober zijn onze eerste oefenmiddagen van 16:30 uur tot 17:30 uur in ’t Schuurke achter de hoofdwoning aan de Haaksbergerstraat nr. 45. U bent van harte welkom om vrijblijvend met uw kind(eren) te komen kijken en deel te nemen.

Wij hopen op die data een heleboel kinderen te mogen begroeten.

Tot ziens namens de krummelleiding,

Voor meer informatie:

www.stedeker-daansers.nl  (=> Stedeker Daansers => Kindergroep) (website)

of via Arjanoetdeepn@gmail.com (e-mail)