Jongerentheater KRANG

63

KRANG gearriveerd voor voorstelling TITANIC

Al drie dagen verblijven en repeteren de 19 jongeren van Jongerentheater KRANG (vanaf zaterdag 20 juli) bij Kwekerij Linthorst aan de Eerste Broekweg in Diepenheim. In de kassen van de kwekerij wordt de voorstelling TITANIC gemaakt, naar het script van regisseur Sanne Verkaaik. Jongerentheater KRANG maakt onder begeleiding van professionals theater op locatie en speelt tijdens dit festival Heimland op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli.

In de muzikale voorstelling TITANIC van Jongerentheater KRANG gaat de toeschouwer mee op een replica van de Titanic. Het is 2062, honderdvijftig jaar nadat de Titanic is gezonken. Elon Musk en James Cameron organiseren om dit te vieren de grootste reality re-enactment cosplay ooit. Ze lieten hiervoor een nieuwe Titanic bouwen, met de garantie dat deze replica werkelijk onzinkbaar is. De mensen die mee mogen varen zijn geselecteerd door middel van een prijsvraag. De passagiers krijgen dezelfde menukaarten en hetzelfde entertainment aangeboden als in 1912. Daarnaast zullen ze allemaal een rolletje hebben in het filmverhaal van Jack en Rose dat tijdens de tocht live uitgevoerd wordt.

Jongerentheatergroep KRANG maakt jaarlijks één theaterbewerking aan de hand van een bekende film. Jongeren leren in een voorbereidingsweekend en één intensieve week wat theater maken op locatie in al zijn facetten is. Een week met KRANG is niet alleen tekst leren en spelen maar ook zelf actief meewerken op het gebied van regie, decor, kostuum, promotie, publiekswerving, productie, geluid, licht en muziek maken. Een week werken resulteert in een voorstelling. Deelnemende jongeren zijn in de leeftijd van 14 tot 27 jaar en variëren van geen ervaring tot veel ervaring. TITANIC wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële ondersteuning van Fonds voor Cultuurparticipatie, de Provincie Overijssel en de Janivo Stichting.

Kaarten kosten € 11,- en zijn te koop via www.heimland.nl.
KRANG speelt op vrijdag 26 juli om 20.30 uur, zaterdag 27 juli om 16.30 uur en 20.30 uur en op zondag 27 juli om 16.30 uur.

www.jongerentheaterkrang.nl