Koning van het Grasland op landgoed Nijenhuis

345

In de zomer van 2018 gaat de voorstelling ‘Koning van het Grasland’ van toneelgroep Jan Vos in reprise in Diepenheim. De voorstelling speelt tien keer op het landgoed Nijenhuis; van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli en van woensdag 4 juli tot en met zondag 8 juli.

Koning van het Grasland speelt zich af in 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij…
Na het succes van Mansholt in 2016 slaat toneelgroep Jan Vos opnieuw haar kamp op in Diepenheim voor een nieuwe ‘theater bij de boer’ voorstelling. Op een speciaal voor ‘Koning van het Grasland’ gebouwde overdekte tribune neemt het publiek plaats om in de weilanden te kijken naar het gevecht tussen Anke en Hessel.