Kom helpen bij het stembureau!

125

Gemeente Hof van Twente is op zoek naar stembureaumedewerkers en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Vanwege de coronamaatregelen zijn er extra mensen nodig op de stembureaus.
De gemeente zoekt inwoners die aan de slag willen gaan als lid van het stembureau en die op 18 maart mee willen helpen met de centrale telling van de stemmen. Dit laatste is onder voorbehoud, omdat centrale stemopneming mogelijk niet zal worden toegestaan vanwege coronamaatregelen.

 

Een kijkje in de keuken

Ben je maatschappelijk betrokken? Heb je altijd al eens willen weten wat er allemaal bij verkiezingen komt kijken? En wil je een extra zakcentje verdienen? Meld je dan aan als stembureaulid of teller. Aanmelden kan vanaf 18 jaar.

De verkiezingsdag

De stembureaus gaan open op 17 maart om 07.30 uur. Gedurende de dag wisselen de stembureauleden elkaar af volgens een rooster tot de sluiting om 21.00 uur. Het is secuur werk, maar er is ook tijd voor gezelligheid. Na de sluiting tellen de stembureauleden samen alle stemmen per partij. Als centrale telling wordt toegestaan, worden op donderdag 18 maart de voorkeursstemmen geteld.

Wij zoeken

We zoeken stembureauleden en tellers vanaf 18 jaar die stressbestendig, representatief, enthousiast en behulpzaam zijn. Je moet zelf kiesgerechtigd zijn voor een Tweede Kamerverkiezing. En je moet bereid zijn om een e-learning te volgen en op 17 maart of 18 maart de hele dag beschikbaar zijn. Het spreekt voor zich dat je fysiek in staat moet zijn om een lange dag op het stembureau te zitten. Er staat natuurlijk een leuke vergoeding tegenover.

De clubkas spekken

Verenigingen en stichtingen met een maatschappelijk doel worden bij deze ook uitgenodigd om zich aan te melden om een stembureau te bemensen. Een stembureau bestaat uit 8 mensen die moeten voldoen aan de hiervoor genoemde eisen. De vergoeding wordt dan beschikbaar gesteld aan de vereniging of stichting.

Corona

De verkiezing wordt coronaproof georganiseerd. Veiligheid staat voorop. Mocht je tot een risicogroep behoren, dan is het wellicht goed jezelf af te vragen of deze rol wat voor jou is. Ondanks het coronaproof maken, komen er gedurende die dag natuurlijk veel mensen langs in het stembureau. Het is wellicht goed je af te vragen hoe jij je daar dan bij voelt voordat jij je aanmeldt.

Aanmelden

Aanmelden kan via https://hofvantwente.mijnverkiezing.nl
Voor het aanmelden van verenigingen en stichtingen kun je contact opnemen met team Burgerzaken.

Vragen

Als je vragen hebt over de werkzaamheden als stembureaulid of teller, neem dan contact op met team Burgerzaken of stel uw vraag via info@hofvantwente.nl
Als je al eerder als stembureaulid of teller bij een verkiezing hebt geholpen, hoef je je niet opnieuw aan te melden. Je wordt persoonlijk benaderd.