Kom de zomer vieren in de Johanneskerk!

52

Kom de zomer vieren in de Johanneskerk!

Deze zomer 2 bijzondere diensten in de Johanneskerk van Diepenheim: op 9 juli ‘Verhaal met een moraal’ en op 16 juli een folkloristische dienst in het kader van de ‘Folklore dag’ in Diepenheim.

Daarnaast is de kerk tot en met 14 september, op dinsdagen en donderdagen van 12.30 tot 16.30 uur geopend voor bezoekers.

………………………………………..
Dienst ‘Verhaal met een moraal, De Schepping’.

Zondag 9 juli organiseert de Johanneskerk de dienst “Verhaal met een moraal”. Het thema van deze dienst is ‘De schepping’. Dat wat we zijn, waar we in leven en wat ons omgeeft. De schepping vieren, bewust worden van al de schoonheid die er (nog) is en dit koesteren door er goed voor te zorgen.

Naast predikant mevrouw Vedders-Dekker is Henk Jan Kempers van het IVN uitgenodigd als gastspreker. Organist Gerrit van de Vembde en trompettist Wim Schottink verzorgen de muziek.

Na afloop van de dienst is er koffie/thee in de Molenaarshof en alle tijd om na te praten.
De dienst begint om 10.00 uur.

……………….
Kerkdienst op de ‘Folklore Dag’

Zondag 16 juli organiseren de Stedeker Daansers samen met dansgroep De Iesselschotsers een ‘Folklore dag’ in Diepenheim.

Net als bij de vroegere folkloristische festivals, zijn een aantal dansgroepen aanwezig bij de kerkdienst in de Johanneskerk. De folklore groepen komen uit Estland, Moldavië en Steenderen naast natuurlijk onze eigen Stedeker Daansers.
De groepen uit Estland en Moldavië verzorgen een kort optreden met zang en muziek. Deze dienst staat in het teken van verbroedering. Verbinding zoeken in een tijd waarin dat zo hard nodig is.

Voorganger in deze dienst is Frank Scholten.
De dienst begint om 10.00 uur.

Iedereen is van harte welkom bij deze diensten!
Het adres is: Johanneskerk Diepenheim, Grotestraat 1

Het programma van de ‘Folklore dag’ start om 12.00 uur en wordt gehouden in en rondom zaal Beltman.