Kidsrun en Kastelenloop na 3 jaar opnieuw daverend succes

429

In een zon overgoten Diepenheim kon eindelijk sinds 2019 weer de Kidsrun en Kastelenloop georganiseerd worden. Onder de vlag van Stichting Herdenkingen en Manifestaties in samenwerking met Atletiekvereniging Goor kon er weer worden hard gelopen door het centrum van het Stedeke en door het schitterende buitengebied met zijn landgoederen Nijenhuis, Westerflier, Warmelo en Huize Diepenheim.

Kidsrun
Op zaterdagmiddag 14 mei stonden er 180 basisschoolkinderen uit Hof van Twente en enkelen zelfs van daarbuiten te trappelen van ongeduld om hun parcours door het centrum te gaan afleggen. Het merendeel kwam van OBS Stedeke, maar ook uit Goor, Markelo en andere plaatsen was er jeugd aanwezig.

En dat lukte heel goed. Een paar uitvallers, maar gelukkig geen zware blessures met voor iedereen een medaille en een ijsje van hoofdsponsor van Lunchroom/Cafetaria Uit de Kunst.

Voor uitslagen, zie onder uitslagen.nl. Per leeftijdsgroep waren er voor de jongens en meisjes nog aparte medailles te winnen. Onder luid gejuich werden deze in ontvangst genomen.

Kastelenloop
Om 18.30 uur konden de volwassenen van start voor hun halve marathon, oftewel de Kastelenloop van ruim 21 km. Meer dan 150 individuen die klaar stonden bij nieuw vertrekpunt nabij Cultuur Centrum Herberg de Pol.

Maar daarnaast nog eens 250 lopers die in duo’s of trio’s zich hadden opgegeven om ieder 1 of 2 rondes (van 5, 7 of 9 km.) te lopen.

Misschien iets te warm nog, maar vooral mooie zonnige plaatjes in en rond Diepenheim met veel toeschouwers die genoten van deze mooie voorjaarsavond, die vooral zomers aanvoelde.

Na afloop was daar de prijsuitreiking met bekers voor de groepen, waar ook een Bedrijventeam van Volker Wessels met de eer ging strijken. En een 1e prijs voor 1 van de 6 loopgroepen uit Hengevelde. Zie verder op uitslagen.nl


Bij de mannen was de beste tijd voor Bieuwe Roelofs uit Enter in 1 uur, 21 min. en 52 sec. en bij de vrouwen was dat Sandra Wassink uit Meddo (bij Winterswijk) in 1 uur 38 min en 55 sec.

Over het algemeen waren er veel positieve reacties en een tevreden organisatie die bij dit evenement hulp kreeg van circa 80 vrijwilligers, zoals ruim 45 verkeersregelaars, de medische staf, de mensen van de techniek en wedstrijdleiding, waterposten onderweg, de mensen van Herberg de Pol en Uit de Kunst en medewerkers kantine sportzaal. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje bij het optreden van Muziekband Skandal.