KIJKJE IN DE KEUKEN: Ellis is de duizendpoot van Salut

36

We sluiten ons kijkje in de keuken af met een werknemersverhaal van Ellis. Als je eens hebt samengewerkt met Salut, dan ken je haar ongetwijfeld.

We hebben een breed scala aan werkgebieden en projecten, waar iedereen één ding gemeen heeft: we zijn er voor jou. Maar om al die werkgebieden en projecten in goede banen te laten leiden, is het organisatorische daarvan minstens zo belangrijk.

“Financiën, HR, PR en communicatie, kwaliteit, managementondersteuning, coördinator facilitair en ICT, plannen, improviseren. In andere woorden: ik zorg ervoor dat intern alles op rolletjes loopt.” Hiervoor werkte ze bij een bank, waarbij ze door een fusie merkte dat de persoonlijke benadering verloren ging. “Ik ben een persoon en geen nummertje, dat is ook iets wat ik belangrijk vind. Het is ook één van de redenen waarom de welzijnsbranche goed bij me past. Ik zie iedereen werken met veel menselijkheid, dat nummertje is hier absoluut niet ter sprake en dat voelt goed.”

Ze begon destijds als telefoniste, inmiddels is haar takenpakket veel breder en diverser. De meeste interne zaken worden dan ook opgepakt (en opgelost) door Ellis. “Ik ben echt trots op dat ik hier mag werken. Het is een superleuk team en elke dag is weer anders. Ik vind het ook fijn dat iedereen mij weet te vinden.” In tegenstelling tot collega’s, is Ellis vaak individueel aan het werk. “Het thuiswerken vind ik echt helemaal niks. Ik wil graag in contact zijn met mijn collega’s en op afstand kan dat gewoon veel minder.”

Bij de start van Salut Welzijn in 2016, werd er een campagne gestart met posters in bushokjes. “Ik vond dat zo gaaf om te zien. Ik dacht ook echt ja, kijk, daar werk ik gewoon. PR is sowieso iets wat me interesseert, ik doe dat met veel plezier en ik merk dat onze naam steeds bekender wordt. We zijn bezig met de inhoud en een strategie en ik merk nu al dat het wat oplevert, daar word ik echt warm van.”

Tussendoor heeft ze een regio-overleg omtrent bedrijfsmanagement geïnitieerd en georganiseerd voor verschillende welzijnsorganisaties in Twente. “Ik miste een klankbord. Door eens te peilen bij andere organisaties, merkte ik dat er meer tegenaan liepen. Het eerste regio-overleg is inmiddels geweest en het was heel waardevol. Je kunt sparren, ontvangt positieve input en kunt nieuwe regelgeving bespreken. Hierdoor kunnen we krachten bundelen en zo efficiënter én effectiever werken.”

En een bucketlist? “Ja die heb ik niet, hoor! Ik doe alles gewoon direct. Als ik iets wil dan wil ik dat, ik ga het niet op een lijstje zetten en dan wachten totdat het weer het toelaat, daar vind ik het leven te waardevol voor. Als ik Spaans wil leren, dan ga ik Spaans leren.” Naast haar werk bij Salut, is ze al bijna 23 jaar vrijwilliger bij de scouting in Bentelo.

En uiteindelijk blijkt er tóch een bucketlist te zijn, ongewild weliswaar: “Oké, één ding staat op de bucketlist. Cuba! Maar dat komt niet door mezelf, maar omdat het reizen nu niet heel goed mogelijk is. Dus zodra het weer kan, dan gaan we naar Cuba en kan ik de Spaanse Taal eindelijk weer toepassen: ¡Vamos a la playa!”