Kidsrun en Kastelenloop, het was weer mooi…

165

Kidsrun
Met een 6e Kidsrun en 9e Kastelenloop kan de Organisatie terugkijken op een mooi jaarlijks terugkerend evenement. Onder ideale omstandigheden; geen regen en niet te warm, was het opnieuw een geslaagde editie op deze zaterdag 1 j́uni.

Met 140 kinderen van de basisscholen uit Hof van Twente, maar zelfs ook uit Rijssen en Lochem, werd er weer enthousiast gerend vanaf de Startboog aan de Hagen bij CultureelCentrum Herberg de Pol. In 8 groepen werd er gerend verdeeld over telkens groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 en de jongens en meisjes apart.

De eerste 3 kinderen ontvingen na afloop een mooie beker uitgereikt door Wethouder Hannie Rohaan. Voor alle kinderen was er een mooie medaille en een ijsje beschikbaar gesteld door Cafetaria Lunchroom Uit de Kunst. U kunt alle uitslagen nazien via www.uitslagen.nl

Foto’s zijn te volgen via website www.kastelenloopdiepenheim.nl

Kastelenloop

Om 18.30 uur werden ruim 600 volwassen hardlopers weggeschoten voor hun halve marathon.

Individuele lopers die de ruim 21 kilometer alleen lopen of verdeeld over de 3 lussen van 7, 9 en 5 kilomter in duo- of triovorm.

Het is altijd een mooi gezicht om de lopers te kunnen zien als ze weer langs komen bij de Start- en Finishboog die door hoofdsponsor Step One beschikbaar wordt gesteld. Immers door het lussensysteem  zien we ze steeds weer.

Dit jaar een record aantal deelnemers maar ook een record aantal sponsoren (48) en laten we ook niet de talrijke vrijwilligers vergeten: 40 Verkeersregelaars, de waterposten, de voor- en meefietsers, Team Inschrijvingen, beheerders en vrijwilligers van Herberg de Pol, de medische staf in samenwerking met het Rode Kruis. En verder iedereen die de hele dag door verschillende hand- en spandiensten verleend heeft. Wat een saamhorigheid in Diepenheim!

Om 21.00 uur vond de prijsuitreiking plaats door speaker Hans Damveld, voorzitter van de organisatie Stefan ten Dam en wethouder Hannie Rohaan.

Bij de mannen werd Bob Schoonbroodt uit Hoef en Haag (Utrecht) kampioen in 1.16,40, resp. 2e en 3e werden: Youp Schreuder en Abel Hanse uit Diepenheim.

Bij de vrouwen werd Diepenheimse Deborah Wissink in 1.29,23 kampioen, Roos van Vijfeijken uit Zeist 2e en Nadieh van den Brink uit Ede 3e.

Alle deelnemers kun je eveneens terugvinden via www.uitslagen.nl

En wat we je zeker willen aanbevelen: via een Youtubekanaal kun je de hele route “meelopen” met 2 deelnemers uit Emmen: Rosso’s Running Channel. Voorafgegaan middels een interview met Stefan ten Dam en leuke intermezzo’s onderweg.

De Organisatie