Kidsrun en Kastelenloop weer schitterend evenement

129

Kidsrun
Op zaterdag 13 mei werd voor de 6e keer de Kidsrun en voor de 8e keer de Kastelenloop georganiseerd onder de vlag van Stichting Herdenkingen en Manifestaties.

De Organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op de beide lopen. Er verschenen voor de Kidsrun 225 kinderen van de diverse basisscholen in en buiten Hof van Twente aan de start (in 2022: 173).
Ze werden kort toegesproken door kersverse Voorzitter van de organisatie Stefan ten Dam en weggefloten door Wethouder Hannie Rohaan.

Allemaal enthousiaste kinderen die zin hadden om 1, 2 of 3 rondjes hard te lopen afhankelijk van hun leeftijd. Voor hen was het de 1e keer dat het rondje om Herberg de Pol gelopen moest worden. Maar aangemoedigd door vele ouders, oma’s en opa’s en ander familieleden kwam dat helemaal goed. De kids kregen na afloop, moe maar voldaan, allemaal een medaille en een bon voor een ijsje van Cafetaria Uit de Kunst.

Kastelenloop
Niet veel later om 18.30 uur waren de volwassenen aan de beurt. In een zonovergoten ambiance verschenen maar liefst meer dan 600 personen aan de start, verdeeld over de verschillende categorieën (2022: 400). Je loopt de halve marathon oftewel de 21 km alleen, in duo’s of met een trio.

De afstand is verdeeld over 3 lussen van 7, 9 en 5 km. De eerste loper was Bastiaan Roelofs uit Hengelo met een geweldige tijd van 1 uur en 18 minuten. De beste vrouw was Ellis Bebseler uit Lochem met ook een prima tijd van 1 uur en 32 minuten.

Uitslagen
Alle uitslagen voor beide lopen zijn te zien via www.uitslagen.nl

Het publiek genoot van de mooie meiavond. Even leek een heel klein buitje roet in het eten te gooien, maar het bleken maar een paar spatjes te zijn.

Om 21.10 uur kwamen de laatste lopers binnen.
Iedere loper werd binnen gepraat door enthousiaste speaker Hans Damveld. Na de prijsuitreiking door organisatielid Rob Rohaan ondersteund door Wethouder Hannie Rohaan kon iedereen nog even nagenieten op het gezellige terras van Herberg de Pol, onder het genot van een drankje, een broodje en de DJ.

De organisatie dankt de medewerkers van Herberg de Pol, de grote groep Verkeersregelaars, de EHBO-ers, de wedstrijdleiding, alle overige vrijwilligers en de sponsoren voor hun medewerking en bijdrage voor dit unieke evenement!

Op naar volgend jaar!

Organisatie Kidsrun en Kastelenloop