Kastelenloop en Kidsrun ook dit jaar afgelast

57

De Organisatie van de jaarlijkse Kastelenloop Diepenheim heeft besloten om ook dit jaar de Kastelenloop en Kidsrun niet plaats te laten vinden. Vorig jaar werd het hardloopevenement op zaterdag 6 juni 2020 reeds uitgesteld naar zaterdag 5 juni 2021 vanwege de Coronapandemie.

De verwachting is dat in juni 2021 Corona nog niet de wereld uit is. Het vaccinatieprogramma is nog maar net begonnen en tegen die tijd zullen zeker potentiële deelnemers nog niet ingeënt zijn.

De organisatie wil niet gaan voor een aangepast programma, omdat de insteek altijd is geweest dat de Kastelenloop en Kidsrun voor jong en oud is; kortom voor iedereen die graag mee wil doen. Natuurlijk is publiek bij dit evenement ook een belangrijke component.

Er moet veel geregeld worden om de Kastelenloop door te laten gaan en de huidige onzekerheid maakt dat de organisatie opnieuw het besluit heeft moeten nemen om nog een jaar te wachten. Naar een nieuwe datum op een zaterdag in juni 2022 wordt nog gezocht. Dit is mede afhankelijk van andere evenementen en de technici die dan weer nodig zijn.

Wat wel zeker is dat uitstel geen afstel is maar dat we nog een jaartje geduld moeten hebben.

Binnenkort wordt er op de website www.kastelenloopdiepenheim.nl meer informatie bekend gemaakt. De lopers die zich vorig jaar hadden opgegeven zijn over het nieuwe besluit inmiddels geïnformeerd.

Organisatie Kastelenloop Diepenheim
In samenwerking met Athletiekvereniging Goor en
Stichting Herdenkingen en Manifestaties