Kamp groep 8 wederom een succes!

193
Dinsdagochtend 18 juni vertrok groep 8 met volle auto’s naar station Holten. Ze stonden te popelen! Na alle verhalen van de afgelopen jaren mochten zij nu naar camping Kijkduin bij Den Haag.
Eenmaal aangekomen in het frisse en regenachtige Kijkduin werden de tenten opgezet en het terrein verkend. Al snel werd er een zwembad ontdekt op de camping, waarna wij ze de gehele middag niet meer hebben gezien. Nadat de overheerlijke pasta van juf Ellen Barink was opgegeten, werd er gestreden voor de titel ‘alleskunner van groep 8’.
De dag erna kregen de leerlingen een workshop over influencer marketing. Na een korte introductie mochten de leerlingen een vlog maken waarin zij de technieken van influencers toepasten. Na de workshop gingen we lunchen voor paleis Noordeinde. Hier startte de korte stadswandeling van meester Mart en meester Thijmen. Via de Koninklijke Stallen, paleis Noordeinde, de Hofvijver, het Torentje en het Mauritshuis liepen we naar het Binnenhof. Deze was helaas nog steeds voor een groot gedeelte afgesloten in verband met renovaties. Vervolgens was het tijd om met de bus terug te gaan, zodat er nog wat vrije tijd was.
Dag 3 zijn we gestart met een heerlijk gebakken eitje. Vervolgens hebben we in Den Haag de gruwelijke verhalen uit de Gevangenpoort aangehoord tijdens een indrukwekkende rondleiding. Daarna hebben we het schilderij Panorama Mesdag bekeken. Na al deze bezichtigingen was het dan ein-de-lijk tijd voor het shoppen. Eenmaal terug op de camping hebben we een heerlijke BBQ gehad. Tijdens het eten was het onderwerp vooral de bonte avond, want de voorbereidingen waren niet overal even goed getroffen. Echter is dit allemaal goed gekomen en was het nog lang onrustig op camping Kijkduin…
Vrijdagochtend was het tijd om alles weer op te ruimen. Dit was voor veel leerlingen een flinke klus, want de tentbodem was in geen enkele tent meer te zien. Na een klein uurtje waren toch alle spullen opgeruimd en konden ze nog een laatste groet brengen aan de camping. Met een heerlijk gevulde buik konden ze weer met de trein naar Holten, waar ze na vier leuke, maar uitputtende dagen weer in de armen van hun ouders konden vliegen. Wederom was het groep 8-kamp een enorm succes!