Kamp groep 8 OBS Stedeke wederom weer een succes!

198

Dinsdagochtend 27 juni vertrok groep 8 met volle auto’s naar station Holten. Ze stonden weer te popelen! Na alle verhalen van afgelopen jaren mochten zij nu eindelijk naar camping Kijkduin bij Den Haag.

Eenmaal aangekomen in Den Haag werden de tenten opgezet en het terrein verkend. Al snel werd er een zwembad ontdekt; waarin de kinderen de gehele middag te vinden waren.
Na de overheerlijke pasta van juf Ellen Barink werd er door veel leerlingen weer een frisse duik genomen, maar dan in de Noordzee.

Op dag 2 kregen de leerlingen een workshop over Fake news. Na een korte introductie mochten de leerlingen een eigen artikel schrijven. Deze werden massaal gedeeld door de kampleiding met als gevolg: hilarische reacties.
Na de workshop werd er geluncht voor paleis Noordeinde. Hier startte de korte stadswandeling van juf Danique en juf Marlin. Via de Koninklijke stallen, paleis Noordeinde, de Hofvijver, het Torentje en het Mauritshuis liepen ze tot slot naar het Binnenhof.  Vervolgens was het tijd om met de bus terug te gaan, zodat er nog even wat vrije tijd over was.

Dag 3 werd gestart met een heerlijk gebakken eitje. Vervolgens in Den Haag de gruwelijke verhalen uit de gevangenenpoort aangehoord middels een indrukwekkende rondleiding.
Daarna werd het immense schilderij van Panorama Mesdag bekeken. Na al deze ervaringen was het dan eindelijk tijd voor het shoppen. Eenmaal terug op de camping volgde er een  heerlijke BBQ.
Na de Bonte Avond was het nog lang onrustig op camping Kijkduin… De prijzen van de bonte avond vielen namelijk goed in de smaak. Er werd een heus watergevecht gestart.

Vrijdagochtend was het tijd om alles weer op te ruimen. Dit was voor veel leerlingen een beste klus, want de tentbodem was in geen enkele tent meer te zien. Na een kleine 1,5 uur waren alle spullen opgeruimd en kon er nog een laatste groet gebracht worden aan het strand. Met een gevulde buik ging de groep weer met de trein terug naar Holten. Al waar ze na 4 leuke, maar uitputtende dagen weer in de armen van hun ouders konden vliegen.
Wederom was het Kamp van groep 8 een enorm succes!